V českých rádiích je i nadále nejhranější LP, prodejnost alb má v otěžích The Weeknd

12.01.2017 12:49 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

První dny letošního roku nepřinesly v rádiích žádné velké změny. I nadále se tak na výsluní hřeje zpěvačka LP se singlem "Lost On You", které na záda dýchá Calvin Harris. Zato prodejnost alb přinesla velké překvapení v podobě prvenství kanadského rappera The Weeknda a jeho aktuálního alba "Starboy".
LP - Lost On You (singl)
© facebook interpreta
RÁDIA - Česká rádia jsou poslední týdny alespoň částečně nakloněna novým interpretům, což se v případě zpěvačky LP ukázalo jako skvělé rozhodnutí. Titulní song desky "Lost On You" je nejhranější písní v domácím éteru již několik týdnů, díky čemuž se i tentokrát musí Calvin Harris s "My Way" spokojit s dvojkou. Třetí místo obhájil Frans s "If I Were Sorry", na čtyřku z dvanáctky poskočili Junge Junge & Kyle Pearce s hitem "Run Run Run". První pětici uzavírají kanadští Strumbellas se singlem "Spirits", kteří si polepšili o osmnáct příček.

Šestý je James Arthur, který s hitem "Say You Won't Let Go" poskočil z desítky, na sedmičku ze čtyřky padá "Popelka" od Xindla X. Osmičku berou Twenty One Pilots, jejichž "Heathens" přišlo o dvě místa. O deváté místo se dělí Sia a Kendrick Lamar se společným singlem "The Greatest", desítku nejhranějších završují Clean Bandit & Sean Paul & Anne-Marie s hitovkou "Rockabye".

Novinek v první stovce najdeme hned jedenáct. Ta nejvyšší je na třiačtyřicítce a mají ji na svědomí Američan Machine Gun Kelly s hostující zpěvačkou Camilou Cabello, jejichž singl "Bad Things" ohlašuje nadcházející album tohoto rappera. O čtyři příčky níže je Tove Lo a její skvělý singl "True Disaster", ke kterému zpěvačka natočila povedené rebelské video.

Druhou padesátku rádiových písní otevírá novinka od Kungs s názvem "I Feel So Bad", čtyřiapadesátku má novinka od Chinaski s názvem "Není nám do pláče". Pětapadesátí jsou Imagine Dragons, kteří na tomto místě startují s filmovým singlem "Levitate". Z dalších novinek zmiňme ještě australskou zpěvačku Starley, jejíž debutový singl "Call On Me" se do IFPI dostal díky skvělému tropical house remixu od Ryana Ribacka, nebo Green Day, kteří se do rádií vrací dravým singlem "Still Breathing". Jejich aktuální song najdeme na 81. místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. LP - Lost On You
  2. Calvin Harris - My Way
  3. Frans - If I Were Sorry
  4. Junge Junge & Kyle Pearce - Run Run Run
  5. Strumbellas - Spirits
  6. James Arthur - Say You Won’t Let Go
  7. Xindl X - Popelka
  8. Twenty One Pilots - Heathens
  9. Sia & Kendrick Lamar - The Greatest
  10. Clean Bandit & Sean Paul & Anne-Marie - Rockabye

The Weeknd - Starboy (album)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - I když je The Weeknd v České republice dost populární, asi nikdo nečekal, že se v prodejnosti alb vyšvihne s novinkou "Starboy" až na první příčku. Ale stalo se, a sesadil tak aktuální album Leonarda Cohena, které padlo až na trojku. Nad ním najdeme ještě Rytmuse, který s novinkou "Krstný otec" poskočil z pětky na dvojku. Čtvrté místo mají Rolling Stones s deskou "Blue & Lonesome", která byla poslední dva týdny bronzová. Páté místo si tentokrát odnáší Karel Gott s titulem "40 slavíků", který ztratil tři příčky.

Hodně si polepšila Sia s kolekcí "This Is Acting", na šestku se posunula z dvaadvacítky. Sedmý je DJ Wich s titulem "Veni, Vidi, Wich", který byl minulý týden devětašedesátý. Osmé místo okupuje Metallica s kritikou chválenou novinkou "Hardwired...To Self-Destruct", která byla minule čtvrtá. Na devítku se vrací Coldplay s "A Head Full Of Dreams", kteří si připisují devětadvacet příček k dobru. Desítku uzavírá Richard Müller s posledním studiovým počinem "55".

První novinku v prodejích najdeme hned na čtrnácté příčce, jde o titul "Bach: The Complete Keyboard Works" v podání české klavíristky Zuzany Růžičkové. Další nový kousek je devětapadesátý a má ho na svědomí rapper Reginald s deskou "Bezva". O pět příček níž je Melanie Martinez s albem "Cry Baby", osmasedmdesátý pro změnu soundtrack k cenami Zlatými glóby ověnčenému filmu "La La Land". Poslední novinka bere třiadevadesátá místo, kde najdeme kompilaci "Největší silvestrovské hity". Toť vše, tak (snad) zase za týden!

Top 10 - prodejnost:
  1. The Weeknd - Starboy
  2. Rytmus - Krstný otec
  3. Leonard Cohen - You Want It Darker
  4. ▼ The Rolling Stones - Blue & Lonesome
  5. Karel Gott - 40 slavíků
  6. Sia - This Is Acting
  7. DJ Wich - Veni, Vidi, Wich
  8. Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
  9. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  10. Richard Müller - 55



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY