Nové desky pro 34. týden

28.08.2016 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Že okurková sezóna hudebních novinek definitivně pominula dnes, potvrzuje hned trojice světových zpěvaček. Své novinky totiž vydává Céline Dion, Barbra Streisand a Britney Spears. K nim se připojí debutující klavíristka Lauren Aquilina, či countryové duo Florida Georgia Line, indie rockeři Glass Animals, či slavící Kiss.
Pokud se v pondělí 29. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Britney Spears - Glory (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / pop / urban music

Britney Spears - Glory
První zprávy o přípravě devátého alba Britney Spears se objevily již vloni v březnu, když v rámci rozhovoru pro Billboard zmínila, že příprava jde pomalu, ale jistě a jako důkaz přiložila fotky s Chantal Kreviazuk, Simonem Wilcoxem a Ianem Kirkpatrickem. Nahrávání a další příprava si pak vyžádala další spolupracovníky, a tak v celkem dvanácti písničkách, respektive sedmnácti, které naleznete na deluxe edici, přivítala řadu dalších autorů i producentů. Najdete mezi nimi jména jako Julia Michaels, Justin Tranter, Nick Monson, Mattman & Robin, Cashmere Cat, Robopop, Young Fyre, Talay Riley, Andrew Goldstein, nebo Winfrey. Jediným hostem před mikrofonem se stal rapper G-Eazy, který hostuje v prvním singlu "Make Me...", jenž jsme vám představili před několika dny. Z něj a několika dalších ukázek, na které narazíte například na stránkách Amazonu, zjistíte, že Britney Spears tentokrát hodně zabrousila do taneční muziky a urban music.


Céline Dion - Encore Un Soir (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / francouzský pop

Céline Dion - Encore Un Soir
Na počátku tohoto roku přišla Céline Dion během dvou dnů o manžela i bratra, kteří oba prohráli svůj boj s rakovinou. Kanadská zpěvačka se s touto ztrátou vyrovnává prací a připravila nové, francouzsky zpívané album "Encore Un Soir". Nahrávat jej začala už před rokem a při jeho vzniku opět nechyběli její dlouholetí spolupracovníci z předchozích francouzských počinů, jako třeba Jacques Veneruso, Thierry Blanchard, Humberto Gatica, Scott Price a po dlouhých osmnácti letech se setkala opět s Jean-Jacques Goldmanem, který produkoval její legendární album "D'eux". K těmto matadorům navíc přibrala i několik nováčků, jako je například alžírský zpěvák Zaho, francouzský muzikant Francis Cabrel, zpěvák Serge Lama, Florent Mothe, kanadský kytarista Marc Dupré, či holandský zpěvák se surinamskými kořeny Giorgio Tuinfort. S tímto týmem nahrála a nazpívala celkem dvanáct písniček pro standardní verzi a o tři více pro deluxe edici. Mezi nimi najdete i coververzi hitu "Ordinaire" Roberta Charleboise a remasterovanou verzi písničky "Trois heures vingt", kterou zpěvačka nahrála v roce 1984 pro album "Mélanie". První dvě ochutnávky servíruje Céline Dion na na svém VEVU.


Barbra Streisand - Encore: Movie Partners Sing Broadway (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikálová hudba / tradiční pop

Barbra Streisand - Encore: Movie Partners Sing Broadway
Americká zpěvačka Barbra Streisand s novinkou "Encore: Movie Partners Sing Broadway" svým způsobem navazuje na dva roky starou desku "Partners" a zároveň se s ní vrací na úplný začátek své kariéry, tedy na newyorskou Broadway. V celkem deseti písničkách, které deluxe edice rozšíří o další čtyři, zavzpomínala na velké muzikálové hity a pro jejich nahrání si opět přizvala několik kolegů, ovšem tentokrát těch hereckých. Její pozvání přijali například Anne Hathaway, Daisy Ridley, Patrick Wilson, Hugh Jackman, Alec Baldwin, Chris Pine, Antonio Banderas, Jamie Foxx, Seth MacFarlane, nebo Anthony Newley. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí americký Amazon a o samotném nahrávání povídá zpěvačka na svém VEVU.


Glass Animals - How To Be A Human Being (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Glass Animals - How To Be A Human Being
Britská indie rocková formace Glass Animals vydává své druhé řadové album. Nástupce dva roky starého díla "Zaba" dostal název "How To Be A Human" a posluchačům přináší už dobře známý singl "Gooey", jenž zejména na Spotify zabodoval u více než padesáti milionů fanoušků. Jako první ochutnávku ale kapela vybrala kousek "Life Itself", který má již svůj videoklip. Kromě těchto dvou uvedených písní obsahuje deska dalších devět kousků. Když už budete na jejich VEVU, nezapomeňte si ještě poslechnout další novinkovou skladbu "Youth".


Florida Georgia Line - Dig Your Roots (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / bro-country

Florida Georgia Line - Dig Your Roots
Bro country je teď evidentně v kurzu. Na jeho vlnu najelo i country rockové duo Florida Georgia Line na svém třetím albu "Dig You Roots", které vydává dva roky po předchůdci "Anything Goes". Pro novinku připravili celkem patnáct písniček, které skládali s poměrně početným týmem, jehož součástí byli například Hillary Lindsey, Chris Tompkins, Jordan Schmidt, nebo The Warren Brothers, tedy lidé ocenění za spolupráci s Carrie Underwood, Jasonem Aldeanem a dalšími. O tom, že nás čeká poměrně pestrý žánrový mix, mohou napovídat i tři hosté. K žánrově velmi blízkému Timu McGraw, se totiž přidali ještě Backstreet Boys a Ziggy Marley. Podstatnou část alba už v ukázkách dvojice nahrála na svůj YouTube.com profil.


Kiss - Kiss Rocks Vegas (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Kiss - Kiss Rocks Vegas
Legendární Kiss oslavili čtyřicetileté výročí na hudební scéně a na počest úctyhodného jubilea odehráli v listopadu roku 2014 mohutnou sérii koncertů v lasvegaském The Joint at Hard Rock Hotel And Casino. K posluchačům nyní míří záznam s nejslavnějšími písněmi populární rockové formace včetně akustického setu čítajícího sedm skladeb. "Las Vegas jsme si užili a myslím, že naši fanoušci si nový koncertní set užijí úplně stejně," prozradil frontman Paul Stanley a ještě dodal: "Máme za sebou neskutečné množství koncertů, po kterých jsme pokaždé museli své nádobíčko sbalit a posunout se dál. Už jen ta myšlenka, že uspořádáme rezidentskou sérii koncertů a budeme moct nechat své vybavení aspoň na chvíli na jednom místě, se nám velice líbila." "Kiss Rocks Vegas" vychází hned v několika verzích - na CD, DVD, Blu-ray a také na dvou LP. K dostání bude také luxusní edice (DVD+Blu-ray+2CD). Nalákat vás může trialer na YouTube.com.


Tip týdne

Derrick Hodge - The Second (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / jazz funk / současný jazz

Derrick Hodge - The Second
Americký jazzový basista, baskytarista a producent byl do této doby známý hlavně díky výrazné spolupráci na projektech Robert Glaspera, za které si vysloužil dvě ceny Grammy. Již v roce 2013 ovšem vydal své sólové debutové album "Live Today", na které nyní navazuje druhou nahrávkou, příznačně nazvanou "The Second". Pro její nahrání zvolil poměrně samotářskou cestu - celkem dvanáct skladeb sám složil, nahrál veškeré nástroje, nazpíval některé party a pochopitelně si je i sám produkoval. Aby ale nebyl úplně opuštěným vlkem, přece jen v několika málo skladbách přivítal jako hosty bubeníka Marka Colenburga, trumpetistu Keyona Harrolda, trombonistu Corey Kinga a saxofonistu Marcuse Stricklanda. "Chtěl jsem vytvořit něco, kde se s tlukoucím srdcem pro lidi umělecky odkryju," vysvětluje Hodge. "Moje přání je, aby tenhle zvuk pozvedl lidi, pomohl jim, ať prochází čímkoli a ukázal jim, že jsem celý zaujatý vytvářením hudby pro zbytek mého života a kariéry". Co tím má na mysli, můžete zjišťovat ze dvou ukázek na jeho VEVU.


Orphaned Land & Amaseffer - Kna'an (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Orphaned Land & Amaseffer - Kna'An
Projekt Kna'an se zrodil v hlavě režiséra Waltera Wayerse. Ten se rozhodl napsat moderní verzi dobře známého biblického příběhu o Abrahamovi v zemi Kna'an. Když hledal někoho, kdo by byl schopný napsat soundtrack a skladby k tomuto dílu, rozhodl se rozdělit koprodukci mezi Kobiho Farhiho z Orphaned Land a Ereze Yohanana z Amaseffer. Společně s dalšími hudebníky z Orphaned Land vznikla jedinečná tématická hudba tvořená baladami a metalovými písněmi, jež prezentují vnitřní konflikt hrdinů jinak komplexního příběhu třech náboženství, což je i jinak docela současné téma. Dodejme ještě, že Orphaned Land oslavují pětadvacetileté výročí na hudební scéně a na podzim se společně s dalšími kapelami Voodoo Kungfu a Imperial Age vydají na speciální turné. Jednou z plánovanou zastávek je 10. listopadu také naše hlavní město. Prozatím si ale poslechněte ukázku na YouTube.com.


Lauren Aquilina - Isn't It Strange? (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie folk / soul

Lauren Aquilina - Isn't It Strange?
Ačkoli se Lauren Aquilina narodila v anglickém Bristolu, má své kořeny na Maltě, odkud pochází její rodiče. Jako nemálo písničkářů začínala s muzikou předělávkami hitů slavnějších kolegů, které umisťovala na sociální sítě. Záhy ovšem začala skládat i vlastní hudbu, kterou poprvé vydala před čtyřmi roky na EP "Fools". Od té doby každý rok přichystala další EP a letos konečně dozrál čas na plnohodnotný debut, který nazvala "Isn't It Strange?". Ačkoli ona sama uvádí za své vzory kapelu Bon Iver, Lanu Del Rey a Ellie Goulding, bude její klavírní indie pop s přesahy do folku a popu bližší fanouškům Gabrielle Aplin, případně Vanessy Carlton. Koneckonců posoudit to můžete sami prostřednictvím jejího Youtube.com profilu.


Sodom - Decision Day (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Sodom - Decision Day
Němečtí thrashmetaloví veteráni Sodom vydávají patnáctou studiovou desku "Decision Day". Trojice muzikantů strávila s novým materiálem ve studiu čtyři měsíce a výsledkem je jedenáct písní, které ve verzi na vinylu a pro iTunes doplňuje ještě jeden bonus. Fanoušky thrash metalu jistě zaujme už samotný přebal desky, který dostal na starost Joe Petagno. Jeho práci můžete znát také z přebalů desek Pink Floyd nebo Led Zeppelin, případně Motörhead, kteří ho měli obzvlášť v oblibě. Spolupráci s ním si ale velice pochvalovali právě i Sodom: "Překvapilo mě, když jsem zjistil, jak dobře zná naše písně. Okamžitě dokázal přijít s nápadem, jak zakomponovat našeho maskota Knarrenheinze. Vzniklá grafika je pro mě osobně splněním velkého snu," prozradil baskytarista Thomas Such.


Valentina Lisitsa - Love Story: Piano Themes From Cinema's Golden Age (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba / filmová hudba

Valentina Lisitsa - Love Story: Piano Themes From Cinema's Golden Age
Ukrajinskou klavíristku žijící ve Spojených státech Valentinu Lisitsu, budou znát spíše příznivci klasické hudby, které mohla zaujmout svým pojetím Rachmaninova, Liszta, nebo Scrabina. Už nějaký čas si ale pohrává i s autory filmové hudby, jako je třeba Philip Glass a nyní se na albu "Love Story" s podtitulem "Piano Themes From Cinema's Golden Age" rozhodla vzdát poctu těm slavným světovým filmům jako je třeba "Pýcha a předsudek", "Vražda v Orient Expresu", nebo "Byt". Celkem patnáct vybraných melodií nahrála společně s BBC Concert Orchestra pod taktovkou Gavina Sutherlanda a Christophera Warren-Greena. Kompletní seznam skladeb, včetně ukázek najdete v e-shopu Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Claudio Arrau - The Complete RCA Victor And Columbia Album Collection (Sony Music)
Delain - Moonbathers (Mystic Production)
Delain - Moonbathers (Limitovaná Edice) (Mystic Production)
Mahan Esfahani - Bach: Goldenberg Variations (Universal)
Miss Behaviour - Ghost Play (Bertus)
Motorowl - Om Generator (Sony Music)
Running Wild - Rapid Foray (Mystic Production)
Running Wild - Rapid Foray (Limited Fan Box) (Mystic Production)
Různí - Taneční liga 182 (Universal)
Sodom - Decision Day (Limited Fan Box) (Mystic Production)
The Goodmans - Live In Texas: An Unforgettable Evening (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Barbra Streisand - Encore: Movie Partners Sing Broadway (Sony Music)
Beck - Odelay (Universal)
Cassius - Ibifornia (Universal)
CéLine Dion - Encore Un Soir (Sony Music)
Deep Purple - Live At The Nec (DVD) (Universal)
Depeche Mode - A Broken Frame (Sony Music)
Depeche Mode - Construction Time Again (Sony Music)
Depeche Mode - Some Great Reward (Sony Music)
Depeche Mode - Speak And Spell (Sony Music)
Dorati/Lso - Beethoven: Symfonie No.7 (Universal)
Dorati/Lso - Dada - Surrealism (Universal)
Dorati/Lso - Vienna 1908-1914 (Universal)
Emil A Elena Gilels - Mozart: Klavírní koncerty K.595 A K.365 (Universal)
Emil Gilels - Brahms: 4 Ballades & 7 Fantasias (Universal)
Glass Animals - How To Be A Human Being (Universal)
Gulda/Abbado/WPh - Mozart: Piano Concertos Nos. 20 & 21 (Universal)
Hanson/Ero - Black Maskers/Tabuh-Tabuha (Universal)
Hanson/Ero - Chadwick: Symphonic Sketches (Universal)
Kiss - Kiss - Rocks Vegas/2Lp (Universal)
Maurizio Pollini - Chopin: 24 Etudes Op. 10 & Op. 25 (Universal)
Milstein/Abbado/WPh - Tchaikovsky/Mendelssohn: Violin Concertos (Universal)
Motorowl - Om Generator (Sony Music)
Orphaned Land & Amaseffer - Kna'An (Sony Music)
Running Wild - Rapid Foray (Mystic Production)
Sodom - Decision Day (Mystic Production)
Tesla - Mechanical Resonance (Mystic Production)
Three Days Grace - Life Starts Now (Sony Music)
Three Days Grace - One-X (Sony Music)
Three Days Grace - Three Days Grace (Sony Music)
Watain - The Wild Hunt (Vinyl Re-Issue 2016) (Sony Music)

Reedice:
Tesla - Mechanical Resonance (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY