Suicide Squad po kinech ovládl i americké hudební žebříčky

16.08.2016 23:33 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Vítězi posledního týdne v amerických hitparádách jsou twenty one pilots: singl "Heathens" se dostal do první desítky a celý soundtrack ze Sebevražedného oddílu debutoval na zlatě v deskách. Nejvyšší singlový start měli DJ Snake a Justin Bieber s "Let Me Love You", celkově počtvrté zvítězila Sia.
Sia - Cheap Thrills
© facebook interpreta
SINGLY - Řekli byste, že už to jsou čtyři týdny? Měsíc se Siou v čele uběhl opravdu rychle. "Cheap Thrills" sice mělo tentokrát slabších 61 tisíc downloadů a 13,1 milionů streamů, v rádiích ale přesvědčivě zvítězilo se 151 miliony impresí.

Na stříbro se vrátili Major Lazer, Justin Bieber a , když "Cold Water" dosáhlo nejvíce streamů: 19,6 milionů. V rádiích se už usadil v první desítce.

Bronz si zopakovali Calvin Harris a Rihanna. Na čtyřku vyskočili twenty one pilots s "Heathens", titulním songem z komiksového akčňáku "Suicide Squad". Song si polepšil o třetinu v downloadech na 89 tisíc a o 39 % ve streamech, na 19,2 milionů těsně za Majora Lazera.

Pro dvojici to je již letošní třetí Top 10 hit po "Stressed Out" a "Ride". A protože druhý jmenovaný najdeme na sedmičce, stávají se 21 pilots prvním alternativním duem nebo kapelou s dvojicí Top 10 singlů. Pokud bychom brali celý rockový žánr, naposledy se to povedlo Santana (kapela) před 16 lety se "Smooth" a "Maria Maria".

Drake z dvojky spadl až na pětku a zároveň mu po 15 týdnech skončila rekordní dominance On-Demand Songs, když byli v audio přehráních populárnější už The Chainsmokers. "Closer" s Halsey zaznamenal 14,1 milionů on-demand audio přehrání a 18,6 mega přehrání celkem.

A protože jsou Chainsmokers ještě osmí s "Don't Let Me Down" a Rihanna desátá s "Needed Me", najdeme v první desítce hned trojici interpretů s dvojicí singlů. To jsme tu dva roky neměli.

Debut týdne? Jednoznačně "Let Me Down" DJe Snakea a Justina Biebera. Nová pecka hrála prim v digitálu, když dosáhla 113 tisíc stažení. Pro zpěváka to už je šesté zlato v Digital Songs. Z celkové startovní dvanáctky se ještě určitě dostanou výše.

Vedle toho se do Top 15 posunuli Ariana Grande s "Into You", Shawn Mendes s "Treat You Better" a kolaborativní "Sucker For Pain" ze Sebevražedného oddílu. Níže, mezi deskami, se můžete podívat na video k "Purple Lamborghini" Skrillexe a Ricka Rosse, které bylo Streaming Gainer a poskočilo na třiatřicítku. V klipu je více záběrů Jokera než v celém filmu.

    Top 10 - singly:
  1. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  2. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  3. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  4. twenty one pilots - Heathens
  5. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  6. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  7. twenty one pilots - Ride
  8. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  9. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  10. Rihanna - Needed Me

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Různí - Suicide Squad (soundtrack)
© facebook interpreta
DESKY - Vzhledem k tomu, že soundtrack byl bohužel jediná povedená stránka filmu "Suicide Squad", americké deskové prvenství je více než zasloužené. 128 tisíc kusů v čistém prodeji je obrovské číslo a 182 tisíc jednotek celkem vypadá ještě lépe.

Je v tom započítaných po převodu 32,6 milionů streamů jednotlivých tracků, což je rekord mezi soundtracky a více než dvojnásobek nejlepší cifry "Fifty Shades Of Grey". Ten ale zas měl ještě lepší prodej.

Vedle již zmiňovaných interpretů si na CDčku Sebevražedného oddílu poslechnete i Eminema, Grimes nebo Panic! At The Disco, ve filmu samotném pak zazní ještě mnoho dalších pecek.

Za stříbrným Drakem odstartovali Skillet. "Unleashed" je desátá řadovka rockerů a třetí, co se umístila v první desítce. Těsně za zlevněným Blake Shelton najdeme 59. kompilaci "Now!".

twenty one pilots na šestce si sice pozičně pohoršili, díky obdobné slevě jako u country zpěváka však dosáhli vyšších prodejů. Z prvního místa až na sedmičku spadl DJ Khaled, 54% ztráta jednotek patří ale k těm mírnějším.

Poslední důležitou novinku máme na osmičce. I když "Encore" znamená přídavek, jedná se o debutové album DJe Snakea. 32 tisíc jednotek mu zajistil hlavně v singlech zmiňovaný "Let Me Love You", v čistém prodeji totiž dosáhl pouze na osm tisíc.

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - Suicide Squad: The Album (182 tisíc jednotek)
  2. Drake - Views (73, -9 %)
  3.  N Skillet - Unleashed (62)
  4. Blake Shelton - If I'm Honest (49, +72 %)
  5.  N Různí - Now That's What I Call Music! 59 (48)
  6. twenty one pilots - Blurryface (46, +19 %)
  7. DJ Khaled - Major Key (43, -54 %)
  8.  N DJ Snake - Encore (32)
  9. Rihanna - ANTI (29, -9 %)
  10. Adele - 25 (27, -8 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY