Hodiny se v novince "Jízdní řád" tak trochu ztrácí

28.07.2016 10:02 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Počátkem tohoto roku se veřejnosti poprvé představilo seskupení Hodiny, které tvoří pětice pražských muzikantů. Svým debutovým singlem "Stmívání" pánové vcelku upoutali pozornost médií a více než půl miliónu zhlédnutí klipu na Youtube taktéž naznačuje, že si kapela začíná budovat slušnou fanouškovskou základnu. Nyní je tu konečně novinka "Jízdní řád", kterou se Hodiny snaží na úspěch debutu navázat.

"Jízdní řád je o cestě životem, který je sám o sobě největší inspirací. O všech těch pádech, pochybnostech, výhrách i prohrách, lásce a o tom, že tak či tak, nejlépe nám je 1+1. A když vyjde 1+1=3, je to ještě lepší," vysvětluje námět songu frontman Tomáš Sehnal, který píseň i napsal. Jeho život byl zároveň částečně i předlohou emotivního klipu, který kapela k singlu představuje.

Retrospektivní vizuál vypráví příběh dětské lásky, následného odloučení obou zamilovaných a opětovného nalezení po dlouhých letech. Jak to ale v životě bývá, někdy štěstí skončí mnohem dřív, než by si člověk přál, a tak i v tomto příběhu zasáhne nakonec smrt.

Novinka "Jizdní řád" se sice může pyšnit dotaženou produkcí a dobře natočeným klipem, bohužel po hudební stránce nenabízí nic, co by v českém éteru již dávno nebylo, navíc v lepší podobě. Hlas charismatického Tomáše Sehnala v některých pasážích až příliš připomíná Richarda Krajča a píseň samotná při poslechu neurazí, ale může se stát, že vám na konci nezůstane v paměti ani jediný verš či tón. A to je škoda...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY