Na svém country albu se Steven Tyler zklidnil

26.07.2016 13:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Zatímco druhá polovina Toxických dvojčat, kytarista Joe Perry, má na kontě už několik sólových zářezů mimo domovskou kapelu, první samostatný počin zpěváka Stevena Tylera se zrodil až teď, čtyřicet tři let od první desky Aerosmith. Jeho prvotina se jmenuje "We're All Somebody From Somewhere".
7/10

Steven Tyler - We're All Somebody From Somewhere

Skladby: My Own Worst Enemy, We’re All Somebody From Somewhere, Hold On (Will Not Let Go), It Is Not Easy, Love Is Your Name, I Make My Own Sunshine, Gypsy Girl, Somebody New, Only Heaven, The Good, The Bad, The Ugly & Me, Red, White & You, Sweet Louisiana, What Am I Doin 'Right?, Janie's Got A Gun, Piece Of My Heart
Vydáno: 15.07.2016
Celkový čas: 54:28
Vydavatel: Bertus
První náznaky snah o "budování a rozvoj vlastní značky" (takto to opravdu bylo prezentováno) projevil Steven Tyler (vlastním jménem mimochodem Steven Victor Tallarico) po roce 2010. Z trochu chaotické situace, kdy nejprve ostatní členové Aerosmith nevěděli, zda jejich zpěvák odešel z kapely na chvíli, nadobro nebo vůbec, nakonec vyplynul Stevenův pobyt v léčebně, porotcování v "American Idol" a první sólový singl "(It) Feels So Good", jenž ovšem extra velkou díru do světa neudělal. Celé album se však rodilo mnohem déle a vychází až po dalších pěti letech.

Překvapením pro nezasvěcené může být zařazení desky "We're All Somebody From Somewhere" do kategorie country. I když, jisté náznaky se u Aerosmith samozřejmě objevovaly už v minulosti, viz duet s Carrie Underwood "Can't Stop Lovin' You" ze zatím posledního alba skupiny "Music From Another Dimension!". Při poslechu písniček z novinky to ovšem zní zcela přirozeně a je patrné, že Tyler má tento oblíbený, ryze americký žánr v krvi. Je to vynikající a tvárný zpěvák, schopný zazpívat díky svému charakteristickému hlasu takřka vše a po svém.

Na albu jsou momenty, kdy byste nepoznali, že neposloucháte Aerosmith - kupříkladu celá skladba "The Good, The Bad, The Ugly & Me" zní jako nepoužitá (a trochu slabší) věc od bostonské pětice. Bratry ve zbrani pak Tyler výrazně po svém připomene upravenou verzí jednoho z největších hitů kapely "Janie's Got A Gun". Je překopaná do více akustického zvuku, otázkou je, zda natolik, aby musela být na Tylerově sólové country desce. Ale živě bude znít jistě výborně a na koncertech bude dobrým pojítkem ke kapele, která Tylera proslavila.

Deska nepochybně skvěle a příjemně zní a při dlouhé jízdě autem nebo při barbecue na zahradě bude spolehlivým společníkem (viz slunečními paprsky prozářená "I Make My Own Sunshine"). Tyler si splnil dlouholetý sen, country má v genech, ale posluchače možná napadá, jak by to všechno znělo, kdyby se tento hudební divočák více odvázal a přišel s něčím nespoutaným, nápaditým a pořádně pálivým. Jeho countryová deska je sice fajn, jen je snad příliš uhlazená.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY