Yello v "Limbo" čerpají inspiraci ze svých starších klipů

23.07.2016 11:11 - Dan Hájek | foto: Yello

Jak jsme již avizovali, duo Yello má napilno. Kromě nové desky "Toy" chystá mini koncertní sérii v Berlíně, která je již beznadějně vyprodána. S blížícím se vydáním "Toy" začínají prosakovat další a další podrobnosti, včetně pilotního singlu "Limbo", o němž Dieter Meier prohlásil, že přibližuje příběh muže, bezhlavě zamilovaného do tajemné ženy a nacházejícího se v limbo stavu. Text staví na jejich typické repetici fragmentů a hudebně těží ze všech pro ně typických spojek mezi elektronikou, šlapající rytmikou, funky kytarou a samplingem.

Jak je u nich zvykem, doprovodné video vznikalo ve vlastní režii. Odehrává se v opuštěné elektrárně a je stylizováno do černobílého světa. Záběry střídají pohledy na oba hlavní aktéry, kdy Boris Blank v řídícím středisku ovládá dění, Dieter je v doprovodu několika krásných žen (i jedné vokalistky) a pohybuje se dle Borisových pokynů. Scenérie jsou efektivně nasvíceny, včetně promítání fragmentů textu songu.

Yello - Toy
© facebook interpreta
"Toy" vyjde 30. září v několika formátech - klasické CD přinese základních čtrnáct tracků, nebude chybět vinylové vydání a deluxe verze CD, ta bude bohatší o tři položky. Tracklist vypadá následovně: Frautonium Intro, Limbo, 30'000 Days, Cold Flame, Kiss The Cloud, Pacific AM, Starlight Scene, Give You The World, Tool Of Love, Dialectical Kid, Dark Side, Blue Biscuit, Magma, Frautonium. Do této sestavy budou na rozšířené edici včleněny tři bonusy (nebudou tedy umístěny klasicky na konec): Electrified II, Lost In Motion, Toy Square. Obal třináctého alba těchto švýcarských hudebních pionýrů vidíte nalevo.

"Limbo" nabízí Yello ve formě, která jim jde na výbornou. Samotné video spíše jen čerpá z jejich starších snímků, ale to nebrání být na novinku "Toy" zvědav, s čím se pánové ve finále předvedou. "Limbo" si sedm z deseti zaslouží s přehledem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY