Kieslowski slaví pět let výročním koncertem a podcastem

21.07.2016 17:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ještě před pár lety si většina lidí při vyslovení jména Kieslowski vybavila maximálně tak polského režiséra, autora trilogie "Tři barvy" a dalších zásadních artových filmů. Hudební fanoušci ale dobře vědí, že právě Krzysztof Kieślowski inspiroval název dvojice, které se před časem stala zjevením české nezávislé scény.

David Pomahač řečený DKP i Marie Kieslowski Bláhovcová pocházejí ze severu Čech, aktuálně jsou však usazeni v Praze. Ačkoli si to o nich řada lidí myslí, nejsou skutečným párem. To jen ve svých indiefolkových písních vyprávěj příběhy o lidských vztazích s takovou intenzitou, jaká se u nás jen tak nevidí. Poznávacím znamením Kieslowski jsou vzájemně propletené hlasy obou členů, které podkreslují hrou na kytaru a klávesy.

Letos slaví Kieslowski pět let existence. Za tu dobu stihli natočit tři ceněná alba - "Tiché lásky" (2011), "Na nože" (2012) a "Mezi lopatky" (2014). 21. září odehrají Kieslowski speciální narozeninový koncert v pražském Paláci Akropolis. Ještě předtím, 3. srpna, vystoupí v Divadle Archa před Damienem Ricem. Při této dvojí příležitosti vznikl i podcast, který pro sérii hudebního serveru Xplaylist.cz připravila Marie Kieslowski.

Stejně jako v tvorbě Kieslowski v něm spolu komunikují ženské a mužské hlasy. "Je to mix starých věcí, které mám hluboko pod kůží a novějších hlasů, které mě baví a inspirují," charakterizuje autorka podcast, do něhož zařadila např. skladby Tori Amos, Davida Bowieho, St. Vincent, Damona Albarna či LCD Soundsystem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY