Drake v Americe přidal desátý vítězný týden skladby i desky

19.07.2016 21:21 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

I když nyní už s přerušením, rapper Drake získal již desáté vítězství v amerických hitparádách s albem "Views" a singlem "One Dance". V deskách ho ohrožoval rapový kolega ScHoolboy Q, dobře se umístili rockeři Chevelle a Switchfoot. Do první desítky mezi písněmi se dostala Adele se "Send My Love (To Your New Lover)".
Drake - One Dance
© facebook interpreta
SINGLY - Stejně to je paradox. Nad úspěchem "One Dance" většina lidí kroutí hlavou. Vždyť to je jedna z nejhorších skladeb, co Drake vydal. Je to říkanka. Nevhodná do rádií. Přesto naprosto dominuje letním žebříčkům v Británii i Americe. Za oceánem rapper vyhrál podesáté, a podeváté v řadě. Jedná se tak o letošní nejúspěšnější singl. Máme konec července a bohužel ta pravá letní bomba prostě nepřišla. Pokud Songs Of The Summer skončí takto nudně, bude to nejhorší hudební léto dekády.

"One Dance" je teprve 32. singlem historie s alespoň 10 vítěznými týdny. Naposledy takto dlouho vedla Adele s "Hello", mezi muži Wiz Khalifa se "See You Again". Za vítězství v uplynulém týdnu vděčí streamům, v On-Demand Songs zvítězil potřinácté a vyrovnal rekord "Thrift Shop" (o celkovém Streaming Songs ještě níže), a rádiím, kde zaznamenal 159 milionů impresí. Dokonce vede i mainstreamový rádiový podžebříček Pop Songs. Downloadů měl však jen 58 tisíc.

V rádiích tedy už nevyhrál Justin Timberlake, "Can't Stop The Feeling!" si pohoršilo na 157 milionů, zato však podesáté vedlo Digital Songs, s 92 tisíci stažení. Pouze sedm singlů dosáhlo tolika vítězných týdnů v digitálu. A pouze Black Eyed Peas s "Boom Boom Pow" a jemu se podařilo vyhrát od úplně prvního týdne v žebříčku. JT totiž debutoval právě před těmi deseti týdny. Tehdy i na celkovém zlatě, kdy na týden zastavil Drakea. Nyní je celkově opět stříbrný.

Na bronzu však máme nové jméno: Siu. "Cheap Thrills" s Seanem Paulem bylo pošesté za sebou Airplay Gainerem. Minule třetí The Chainsmokers se pak propadli i za Calvina Harrise, "This Is What You Came For" s Rihannou tedy dosáhlo nového maxima, čtyřky. Kauza okolo Taylor Swift songu může pomoct příště.

Povyskočili i twenty one pilots, "Ride" najdeme nově na šestce. Rihanna zůstala sedmá a na osmičku spadl Desiigner. "Panda" s 21,8 miliony uzavřela třináctý vítězný týden ve Streaming Songs, vyrovnávající "Wrecking Ball" a "Fancy". Za ním udržel devítku Kent Jones.

V první desítce ale skončily Fifth Harmony. Máme tam totiž Adele se "Send My Love (To Your New Lover)". Simultánně dosáhla Top 10 i v rádiích a singlech.

Příští týden může být zajímavý, protože promítne starty novinek Britney Spears a Katy Perry.

    Top 10 - singly:
  1. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  2. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  3. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  4. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  5. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  6. twenty one pilots - Ride
  7. Rihanna - Needed Me
  8. Desiigner - Panda
  9. Kent Jones - Don't Mind
  10. Adele - Send My Love (To Your New Lover)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - Views
© facebook interpreta
DESKY - Po krátkém intermezzu s blink-182 je Drake opět na čele. "Views" tak získalo už desátý vítězný týden. To se přitom podařilo pouze devítí albům za posledních dvacet let: je ve společnosti dvojic desek Adele a Taylor Swift a dále Santany, Backstreet Boys, Alanis Morissette, Frozen a Titanicu. Ano, žádný sólo muž - posledním, kdo vedl nejméně deset týdnů ze zpěváků byl dokonce až Billy Ray Cyrus v roce 1992.

A protože spolu s "One Dance", singlem z tohoto alba, dosáhl Drake na 10 vítězných týdnů v obou žebříčcích (i když už ne v kuse), dostal se i do elitní skupinky tvořené ještě Adele, Santanou a Whitney Houston.

Z 92 tisíc jednotek připadlo 58 tisíc na streamy. Ne, že by ale album nebylo prodávané: s 1,34 miliony v čistém prodeji je nejprodávanějším letos vydaným počinem.

Na stříbru debutoval rapper ScHoolboy Q s čtvrtou deskou "Blank Face LP". Jak už to tak bývá, v čistém prodeji by Kanadského kolegu/protivníka překonal. Deska získává velmi pozitivní recenze a singl s Kanye Westem "THat Part" už je blízko Top 40.

Blinci spadli na bronz a čtyřku obsadili twenty one pilots. "Blurryface" jen za letošek překoná milion prodaných kusů.

Zbylé albové novinky jsou rockové: Chevelle s osmým albem "The North Corridor" získali čtvrté Top 10 umístění, když odstartovali na osmičce, desítku pak uzavírají Switchfoot, jejichž desátý počin "Where The Light Shines Through" je také čtvrtým takto vysoko.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - Views (92 tisíc jednotek, -22 %)
  2.  N ScHoolboy Q - Blank Face LP (74)
  3. blink-182 - California (37, -80 %)
  4. twenty one pilots - Blurryface (36, -5 %)
  5. ▲ Hamilton: An American Musical (35, +10 %)
  6. Rihanna - ANTI (34, -5 %)
  7. Beyoncé - Lemonade (33, -15 %)
  8.  N Chevelle - The North Corridor (33)
  9. Adele - 25 (32, -1 %)
  10.  N Switchfoot - Where The Light Shines Through (29)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY