Hodně nabušená Limited Edition

25.09.2002 05:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Úspěšné album "Satellite" amerických křesťanských nu-metalistů P.O.D., které původně vyšlo počátkem roku, nyní přichází na trh znovu v limitované edici doplněné o tři bonusové skladby a krátké DVD. Zní a vypadá to nad poměry dobře...
8/10

P.O.D. - Satellite (Limited Edition CD & DVD)

Skladby: bonus - Alive (Semi-Acoustic), Youth Of The Nation (Conjure One Mix), Boom (The Crystal Method Remix)
DVD - Set It Off (Live), Without Jah, Nothin' (Live), Youth Of The Nation (Live), Outkast (Live), Into The Satellite (Behind The Scene)
Celkový čas: CD 63:44; DVD: cca 25 min.
Co k tomuto elpíčku napsat? "Satellite" se prodávalo, prodává a ještě asi bude prodávat na výbornou, takže někoho někde napadlo, že by přeci nebylo úplně od věci, kdyby se připravila pro nové zájemce (avšak klidně i pro vlastníky) limitovaná edice. Taková přinese do kasy více peněz a fanoušek po nákupu nabude dojmu "ó, to jsem ale zase pěkně a levně pořídil!" Zda je o bonusy obohacené a krátkým DVD doplněné album "Satellite" takové terno si řekneme za chvíli.

Recenzi samotné desky, která vyšla v lednu letošního roku, si můžete přečíst zde. Ačkoli se závěry kolegy Pravdy zcela nesouhlasím a určitě bych neudělil oněch povzbuzujících osm hvězdiček, přiznávám P.O.D. skutečný tah na bránu - energičnost, vlastnost dnes tolik ceněnou. Ta jim pochopitelně zůstala i na limitovaném výlisku, jen s tím rozdílem, že celková stopáž je prodloužena o tři bonusy: a) skoro akustickou verzi "Alive", b) remix "Youth Of The Nation" od Rhyse Fulbera a c) remix skladby "Boom" z pera The Crystal Method. Přídavek číslo jedna stojí s odpuštěním za prd! Nijak zásadně se neliší od originálu, takže jeho existence postrádá hlubší smysl než ten čistě komerční. Remixy už jsou přeci jen lepší, zvláště úprava hitovky "Youth Of The Nation", na níž se krom autora podílel mixem i ex-člen N.I.N. Sean Beavan, je velice příjemná, klidná, indickými náběhy šmrnclá verzička. Elektronická "Boom" má zase správně potemnělou EBM atmosféru...

Kapitolou samou pro sebe je DVD, které je součástí desky. Jak asi většina z vás tuší, není to sice žádný zázrak - live verze písní "Set It Off", "Without Jah, Nothin'","Youth Of The Nation", "Outkast" a stručný sestřih záběrů ze zákulisí - ale jakožto zpestření byste hledali těžko něco atraktivnějšího. Toto mini DVD by zároveň mělo posloužit jako reklamní prequel pro skutečné video a regulérní DVD, jež P.O.D. chystají vydat v dohledné době.

Když budu "Satellite - Limited Edition CD & DVD" hodnotit čistě jako speciální vydání úspěšné desky, jednoznačně se mu dostane z mé strany pochvaly, a to, poněkud nepřekvapivě, kvůli přiloženému DVD. Bonusové skladby zařazené za patnáctku původních písní nejsou totiž zas takovým lákadlem. Co by navíc ještě mohlo hrát dosti důležitou roli, bude cena - jestliže firma rozhodne, že se tato edice bude prodávat za stejnou nebo pouze mírně zvýšenou částku, půjde o hodně, skutečně hodně zajímavé cédéčko. Jenže, známe je, kapitalisty jedny umanuté, že?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY