Red Hot Chili Peppers v USA málem překonali Drakea

29.06.2016 01:21 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Drakeovo "Views" díky streamům stále vévodí Billboard 200, přestože jej novinka Red Hot Chili Peppers překonala v čistém prodeji, stejně jako mnoho předchozích desek v uplynulých týdnech. A rapper vede i v singlech. Do první pětky se dostali Calvin Harris a Rihanna a zaskvěli se twenty one pilots.
Drake - One Dance
© facebook interpreta
SINGLY - "One Dance" na čísle jedna vidíme posedmé celkově a pošesté v řadě. Zajímavostí je, že už desátým týdnem dominuje On-Demand Songs (předplacené audio služby) s 19,7 miliony přehráními. Pouze čtyři jiné hity vedly déle, když vůbec nejvíce dosáhl "Thrift Shop": 13 týdnů. Celkové Streaming Songs ale klasicky vede Desiigner, s 26,8 miliony streamů "Pandy".

Drakeův singl se vrátil na čelo Radio Songs a dosáhl dokonce 164 milionů impresí, což je rapperův rekord. Justin Timberlake měl o milion méně. Aspoň však nově dobyl rádiový podžebříček Adult Contemporary, což se mu dosud nepodařilo. Prvenství v downloadech si "Can't Stop the Feeling!" podrželo a vede už sedmým týdnem. Poslední hit, který oddebutoval na zlatě Digital Songs a zůstal tam aspoň sedm týdnů, byl "I Gotta Feeling" Black Eyed Peas v roce 2009.

Pořadí na pódiu se nám od minule nezměnilo, a také The Chainsmokers zopakovali čtyřku. Výkonově stále rostou a už vedou v Pop Songs Airplayi.

To na pětce už najdeme změnu, Calvin Harris s "This Is What You Came For" se na ni po vydání videoklipu posunul z šestky jako Digital i Streaming Gainer. Pro hostující Rihannu to je dvacátý první Top 5 singl. Nejvíce mají Beatles s 29 hity.

Nahoru se posunula i Sia, "Cheap Thrills" s Seanem Paulem nově najdeme na šestce. Překonala tak osmičku "Chandelier", své dosavadní nejvyšší sólové umístění. Fifth Harmony spadly na sedmičku a RiRi s "Needed Me" na osmičku. Polepšil si naopak Kent Jones, na devítku.

Na desítce pak nově najdeme twenty one pilots. Singl "Ride" je sice venku už více než rok, nyní však stejně jako "Stressed Out" dobyl americkou Top 10. Aby toho nebylo málo, populární dvojice získala i nejvyšší novinku: pecka z filmu "Suicide Squad" s názvem "Heathens" odstartovala na vysoké čtrnáctce s téměř stovkou tisíc downloadů a desítkou milionů streamů. Všechny tři zmíněné singly se seřadily za sebou na Hot Rock Songs, což se ještě nikdy žádnému interpretovi nepovedlo.

    Top 10 - singly:
  1. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  2. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  3. Desiigner - Panda
  4. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  5. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  6. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  7. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home
  8. Rihanna - Needed Me
  9. Kent Jones - Don't Mind
  10. twenty one pilots - Ride

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - Views
© facebook interpreta
DESKY - "Views" zakončily svůj osmý týden na špici. Naposledy se toto chlapovi povedlo v roce 2000, byl to žánrový kolega Eminem s "The Marshall Mathers LP". S hiphopovými deskami už pouze Vanilla Ice a MC Hammer dosáhli delších dominancí.

Vedle toho získal Kanaďan už pošesté double spolu se singlem. Naposledy se tolik týdnů udržela v čele obou žebříčků Adele, s "25" a "Hello". Mezi muži to byl 50 Cent v roce 2005 s "The Massacre" a "Candy Shop".

Drake vůbec poprvé zaznamenal i nárůst jednotek, album se totiž na několika službách prodávalo za poloviční cenu. I tak ze 124 tisíc jednotek bylo pouze 33 tisíc v čistém prodeji. Stejně jako v uplynulých týdnech tak reálně prodávanějších bylo hned několik desek.

Očekávaně nejvíce kopií prodali Red Hot Chili Peppers. Vlažně přijatá jedenáctá studiovka "The Getaway" odstartovala se 108 tisíci, nad to měli 10 tisíc jednotek v přepočtených dowloadech a streamech skladeb. Bylo to těsné, ale když ne Nick Jonas, Dierks Bentley a Ariana Grande, tak ani oni celkově Drakea také nepřekonali.

Na bronzu najdeme Beyoncé, s téměř identickou cifru jednotek jako čtvrtý muzikál "Hamilton". Na pětce se do žebříčku vrací Radiohead s "A Moon Shaped Pool" poté, co album vyšlo fyzicky a na Spotify.

Další novinkou je "Still Brazy" rappera YGho. Dva roky starý debut "My Kraze Life" však odstartoval na stříbru s dvojnásobnými čísly. Poslední novinkou je EPčko "Johannesburg" na devítce, pod kterým jsou podepsaní Mumford & Sons, Baaba Maal, The Very Best a Beatenberg.

Elitní pozice utekly například Jonu Pardimu, Gameovi (jako fanoušek hiphopu ani netuším, že měl něco vydat) nebo Bassnectarovi.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - Views (124 tisíc jednotek, +2 %)
  2.  N Red Hot Chili Peppers - The Getaway (118)
  3. Beyoncé - Lemonade (49, -13 %)
  4. ▼ Hamilton: An American Musical (49, -21 %)
  5.  R Radiohead - A Moon Shaped Pool (48, +1112 %)
  6.  N YG - Still Brazy (38)
  7. Rihanna - ANTI (37, +1 %)
  8. twenty one pilots - Blurryface (37, +13%)
  9.  N Mumford & Sons, Baaba Maal, The Very Best & Beatenberg - Johannesburg EP (36)
  10. Meghan Trainor - Thank You (34, +39 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY