Vivaldianno zahájilo světové turné vyprodanou O2 arenou

18.06.2016 10:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vivaldianno - Město zrcadel - vyráží dobýt svět! World Tour této velkoryse pojaté multimediální show, která svými rozměry a spojením vyjadřovacích prostředků zatím nemá v Česku obdoby, měla zahajovací koncert v pražské O2 Aréně 8. června 2016. Vivaldianno sklidilo standing ovation od vyprodané haly. Projekt oproti loňskému roku rozšířený o nové 3D animace a speciální efekty tedy zvedl O2 Arénu ze sedadel již podruhé a ukázal, že je na své světové turné perfektně připraven.

Multižánrová show světových parametrů vypráví lehce mrazivý příběh o nadějích a ztrátách geniálního barokního skladatele Antonia Lucia Vivaldiho. Na jednom pódiu propojuje hudbu, moderní tanec a nejnovější technologie. 3D animace vznikaly na třech kontinentech a díky speciální projekci na polopropustné přední plátno v kombinaci se zadními led plochami vzniká pro diváka překvapivě silný 3D efekt projekcí. Ale nejen projekce a hudba tvoří Vivaldianno. Je to i tanec v podání choreografky Leony Qaši Kvasnicové a jejího týmu anebo třeba také dětský sbor, takže se v jednu chvíli ocitne na pódiu více než padesát účinkujících. Překvapením letošního představení byla Mirrors Family, složená z tanečníků v kostýmech ze zrcadlových střepů, která se spolu s light designem postarala o neobvyklé zpestření show.

Osvědčený tým umělců Michal Dvořák, Jaroslav Svěcený, Anna Mlináriková, Terezie Kovalová, Jiří Janouch (spoluautor aranžmá), David Pavlík, Mirka Meltzrová, Carlos Zegarra (PER), Vlado Urlich (ESP) a zdvojené Heroldovo kvarteto nadchlo svojí sehraností, razancí a suverenitou. Perfektní provedení všech skladeb za doprovodu animací z fantazie jejich japonského tvůrce Kosuke Sugimota a libreta Tomáše Belka naplnil O2 Arénu energií a sklidil zasloužený potlesk. Mimořádné kvality barokního dramatu s rockovou energií potvrzuje nejen značný zájem diváků všech generací, ale také největších světových koncertních agentur a především americké William Morris Endeavor Entertainment, jejichž zástupci koncert osobně navštívili. Vivaldianno - Město zrcadel World Tour 2016/2017 tak postupně navštíví všechny kontinenty.

Autor, producent a hráč na klávesové nástroje Michal Dvořák, tvůrce animací, japonský výtvarník Kosuke Sugimoto z Tokia a autor libreta Tomáš Belko jsou nadšeni z úspěchů, které jejich projekt sklízí a pomalu připravují další. Aktuálně vychází Blu-Ray se záznamem koncertu "Vivaldianno - Město zrcadel" z O2 Arény z roku 2015. BD vydává Magic Box a k dostání je v obchodní síti Bontonland. Vstupenky na všechny koncerty je možné zakoupit přes webové stránky www.vivaldianno.cz.

VIVALDIANNO 2015 from Jakub Švejda on Vimeo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY