Matěj Homola z Wohnout vydává knihu o skateboardingu "Chci bejt jako oni"

07.06.2016 13:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Náš web je výrazně profilován jako hudební. Umělci a členové kapel, o kterých zde píšeme, se však mimo hudby věnují i jiným koníčkům. A jak se zdá, v kapele Wohnout se kluci celkem rozepsali. Nedávno napsali ke svým dvaceti letům existence kapelní autobiografii "Sladkých dvacet" a Matěj Homola nyní přidává ještě jeden knižní přírůstek.

Kniha "Chci bejt jako oni" je autobiografická a retrospektivní publikace o českém skateboardingu v letech 1985-2000. Matěj Homola se tomuto sportu věnuje celý život, zároveň vystudoval fotografii a dokumentováním skateboardingu se dříve hodně zabýval. "Našel jsem doma svůj starý archív skejtových fotek a napadlo mě z toho vydat úzký výběr, protože je to už přeci jen historie. K fotografiím jsem napsal svůj vlastní příběh, protože skejt mě vychoval a zažil jsem mnoho jeho vývojových etap," říká Matěj.

Veřejný křest knihy "Chci bejt jako oni" se koná v 15. června v 18:00 v Praze ve skateparku na ostrově Štvanice. Více informací najdou zájemci na webu a facebooku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY