Roxette v "It Just Happens" servírují šťastné konce

22.05.2016 17:39 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Per Gessle a Marie Fredriksson celkem nedávno rozesmutnili své fanoušky, když oznámili konec koncertní činnosti. Zdravotní stav Marie změnil mnohé plány a aktivity, avšak jako hojivá mast bude fungovat blížící se vydání alba "Good Karma", ke kterému se rozjíždí slušná mediální masáž. "Pro novou nahrávku jsme chtěli zkombinovat náš klasický roxettovský sound s moderní a jemně nepředvídatelnou produkcí," doplňuje Per. Prvním ostřejším testem se stal singl "It Just Happens".

Jeho vydání zkraje spíše zmátlo a rozčeřilo vody nepochopení toho, co sám Per definicí nové desky vlastně myslel (v mezičase byly na krátkou dobu uvolněny další písničky). Určité manko stírá až nedávno publikované video, které vznikalo ve Stockholmu pod režijním dohledem Tobiase Nordquista. V něm jsou oba hlavní aktéři vnoření do krátkých příběhů, které spojuje idea šťastných náhod a dobrých konců. Dějové souvislosti na sebe plynule navazují a dlouhé záběry nic zbytečně neruší ani nebortí. Jedná se vesměs o klip, který navazuje na pohyblivé obrázky z éry jejich největší slávy a ukončuje jakési mezidobí vizuálních experimentů minulé dekády.

"Good Karma" vyjde v pátek 3. června a Roxette na něm představí tuto jedenáctku skladeb: Why Don'tcha?, It Just Happens, Good Karma, This One, You Make It Sound So Simple, From A Distance, Some Other Summer, Why Don't You Bring Me Flowers?, You Can't Do This To Me Anymore, 20 bpm, April Clouds.

Kromě digitálních forem bude k mání CD, klasický černý vinyl, případně za drobet vyšší cenu si můžete přímo ve Švédsku pořídit limitovaný oranžový vinyl s velkoformátovým plakátem. "It Just Happens" si příjemným videoklipem (v klasičtějším formátu) napravuje reputaci; sedm bodů z deseti je tak na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY