Rob Zombie začíná být na "The Electric Warlock..." svým vlastním revivalem

02.07.2016 15:23 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Rob Zombie se letos vrátil s odkládanou novinkou s nesnesitelně dlouhým názvem "The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser". Jeho obliba ve všem zvráceném je cítit v každé skladbě a milovníkům progrese a vkusné hudby zase jednou trochu zešediví vlasy.
6/10

Rob Zombie - The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser

Skladby: The Last Of The Demons Defeated, Satanic Cyanide ! The Killer Rocks On !, The Life And Times Of A Teenage Rock God, Well, Everybody's Fucking In A U.F.O., A Hearse That Overturns With The Coffin Bursting Open, The Hideous Exhibitions Of A Dedicated Gore Whore, Medication For The Melancholy, In The Age Of The Consegrated Vampire We All Get High, Super-Doom-Hex-Gloom Part One, In The Bone Pile, Get Your Boots On ! That's The End Of Rock And Roll, Wurdalak
Vydáno: 28.04.2016
Celkový čas: 31:29
Vydavatel: Universal
Myšlenky Roba Zombieho opět dostaly zvukový tvar. Po třech letech se znovu můžeme podívat do hloubi duše kontroverzního umělce se zálibou ve všem nepěkném, špinavém, sprostém a krvavém. A co nám vlastně tahle exkurze s názvem "The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser" ("TEWAWSOCD") nabízí? Nic co bychom už neslyšeli.

Hned při letmém pohledu na přebal nahrávky, na jeho název a na názvy jednotlivých písní vyvstává otázka, kam až může záliba v lascivnosti a bizarnosti zajít, aby to fanoušci ještě žrali. Tahle cesta se zdá být vzhledem k muzikantově neutuchající oblibě téměř nekonečná. Přesto novinka působí dojmem, že Zombieho inventář nápadů došel a jeho mozek zažehl program s názvem recyklace.

Šestá studiovka "TEWAWSOCD" má hned několik hitů, které se budou na koncertech zcela jistě slušně točit. Fanoušci budou jásat nad novými oplzlými hymnami a zběsile kupovat merchandise s novým vizuálem. Ještě minulá nahrávka "Venomous Rat Regeneration Vendor" nabízela opravdu silný materiál a do jisté míry i nové nápady. Zombie tak po vesměs průměrné "Hellbilly Deluxe 2" nahrál další milník své zaplivané hudební kariéry. Nasáklý jeho úspěchem přichystal o tři roky později aktuální novinku. Ta zvukem i stylem naprosto koresponduje s úspěšným předchůdcem.

Novinka není o tolik slabší. Také má mnoho skvělých skladeb v čele s "In the Age Of The Consecrated Vampire We All Get High" a "The Life And Times Of A Teenage Rock God", jenže opakovaný vtip přestává být brzy vtipem. A Zombieho vtip právě dosáhl (nebo lépe přesáhl) maxima, kdy ještě baví. Stále stejná intra, eroticky oplzlé vsuvky nebo co nejbizarnější spojení. To už tu bylo s White Zombie a vlastně téměř na všech jeho dalších sólových deskách. Šokuje snad někoho sexuální výuka v písni "Everybody's Fucking In A U.F.O."? Po skladbách jako "Werewolf Women Of The SS" či "The Ballad Of Resurrection Joe And Rosa Whore" asi těžko.

Nejvěrnější fanoušky krále nevkusu aktuální počin asi vyloženě nezklame a najdou si v něm své oblíbené momenty. Jeho rukopis se ale stále víc opakuje a zacykluje do jednoho zvukového kolovrátku. Zpětně bude skoro nemožné rozlišit skladby jednotlivých nahrávek a pokud do své hudby nevlije nějakou oživující vodu, začne jeho tvorba připomínat vlastní revival.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY