Duo Kaspar Melichar debutuje klipem "Závrať" - musicserver.cz">

"V každým koutu číhá pavouk." Duo Kaspar Melichar debutuje klipem "Závrať"

18.05.2016 12:09 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Kaspar Melichar je projekt dvou členů momentálně pozastavené undergroundové legendy První hoře, Milana Urzy a Roberta Rajse. Urza se také krom domovské skupiny podílel na debutové desce alternativně popové skupiny Sinuhet, kterou založil spolu se zpěvačkou Barborou Mochowou. Kaspar Melichar je ovšem oproti jejich dosavadní tvorbě daleko komornější, intimnější a lyričtější. To ostatně dokazuje i první videoklip k písni "Závrať", který je předvojem k prvotině "Velká derniéra", jež vyjde již 26. května.

Milan Urza opět dokazuje, jak charismatickým zpěvákem je. Jeho zasněný, citlivý projev s nádechem nostalgie je až uhrančivý. Spolu s Robertem Rajsem tvoří skutečně silné tvůrčí duo, do jisté míry stále ne zcela doceněné. Urzův skladatelský rukopis je v "Závrati" snadno rozpoznatelný, byť si drží od ostatních autorových projektů rozumný odstup. Skladbu a zřejmě i tvorbu skupiny jako takové lze charakterizovat jako alternativní pop i urban folk. Sami si pak do vínku přisoudili secesní folk, což je možná nejtrefnější označení.

Klip je podobně jako sama píseň velmi komorní, téměř černobílý a objevují se v něm oba členové projektu. Příjemně atmosférické video se skladbou ladí a dává tušit, jaké pocity "Velká derniéra" nabídne. V den vydání bude debut představen v pražském klubu Café V lese, kde spolu s Kasparem Melicharem vystoupí Barbora Mochowá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY