Červencový koncert Diany Krall se blíží

05.05.2016 08:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Diana Krall nastínila dramaturgii připravovaného koncertu, který se bude konat 3. července v pražském Kongresovém centru. Dle upřesnění managementu půjde o průřez celou dosavadní hudební kariérou zpěvačky. Diváci se tedy mohou těšit na směsici skladeb ze všech jejích studiových alb. Na svém kontě jich má více než dvanáct. Koncerty Diany Krall slibují vždy mimořádný hudební a umělecký zážitek. Všechna její pražská vystoupení byla vždy předem vyprodána. Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro od 990 Kč.

Diana Krall přijede s klasickou jazzovou sestavou piano, kytara, basa a bicí. Půjde o sestavu bez nadsázky světových hvězd, se kterými spolupracuje jak na studiových nahrávkách, tak na koncertních turné již řadu let. Kytara - Anthony Wilson - jako sólový umělec vydal již deset alb, z nichž hned to první získalo nominaci na cenu Grammy. Mimo to za posledních deset let hrál či nahrával s umělci, jako jsou Paul McCartney, Leon Russell, Willie Nelson, Mose Allison, Bobby Hutcherson, Barbra Streisand, Madeleine Peyroux nebo Aaron Nevill. V sestavě Diany Krall se poprvé objevil v roce 2001 na čtveřici koncertů Paris’ Olympia Theater, z nichž vznikl cenou Grammy oceněný živák "Live In Paris".

Basa - Robert Hurst - držitel sedmi cen Grammy, čtyř cen Emmy, skladatel, producent a profesor na Michiganské umělecké škole. Robert Hurst se podílel na více než 150 různých kritikou oceněných hudebních nahrávkách. Výběr umělců, s nimiž Robert Hurst spolupracuje, je velmi pestrý. Stejně jako kolega ze sestavy Diany Krall Antony Wilson je to Paul McCartney a Barbra Streisand, dále Charles Lloyd, Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Dave Brubeck, Harry Connick Jr., Tonny Williams, Sting, Yo Yo Ma, Chris Botti nebo legendární Pharaoh Sanders. Z filmové branže je třeba zmínit i soundtracky k sérii "Dannyho parťáci" či na Oskara nominovaného "Good Night And Good Luck" George Clooneyho.

Bicí - Karriem Riggins - jazzový bubeník, hiphopový producent a DJ. Spolupracoval na nahrávkách Paula McCartneyho, Donalda Byrda, Hanka Jonese, Oscara Petersona nebo Bobby Hutchersona, jako producent se podílel na albech hudebníků jako Erykah Badu nebo Kanye West. Do čtveřice sestavu uzavírá samotná Diana Krall, jak jinak než za klavírem a mikrofonem.

Diana Krall je jediná jazzová zpěvačka, jejíž osm alb debutovalo na špici hitparády Billboard Jazz Albums. Její desky byly dosud oceněny pěti cenami Grammy Awards, osmi Juno Awards a získaly devětkrát zlatou, třikrát platinovou a sedmkrát multi-platinovou desku. Prodala šest milionů nosičů v USA a přes patnáct milionů po celém světě. Krall se narodila v kanadském městě Nanaimo v Britské Kolumbii v muzikantské rodině. Její kariéra začala v roce 1993 vydáním debutového alba "Stepping Out" u nezávislé kanadské firmy. Vydala podobně tři další desky a v roce 1999 podepsala smlouvu s Verve, kde vychází pátá deska Diany Krall "When I Look In Your Eyes", za kterou získala cenu Grammy za Best Jazz Vocal.

V roce 2002 vydává album "The Look Of Love", které se stává naprostým hitem a číslem jedna v USA, a je v Kanadě oceněno pětinásobnou platinou. Album "The Girl In The Other Room" z roku 2004 nabídlo její vlastní skladby (šest písniček vzniklo ve spolupráci s manželem Elvisem Costellem); "Christmas Songs" z roku 2005 se stalo bestsellerem zimy a deska "From This Moment On" z roku 2006 byla úspěchem, který byl načasován s narozením jejích dvou synů. V roce 2007 vychází patnáctiskladbová kompilace "The Very Best Of Diana Krall", následovaná intimním romantickým albem "Quiet Nights" v roce 2009.

Krall koncertovala v Severní Americe, Jižní Americe, Asii, Evropě a Austrálii. Vystupovala s k.d. lang, Tony Bennettem, Ray Charlesem a Elvisem Costellem - v roce 2012 ohlásila senzační "Glad Rag Doll World Tour" - celosvětový maratón 109 koncertů na podporu alba "Glad Rag Doll" (vyšlo 2.října 2012 na Verve Records). V roce 2015 Krall vydává album "Wallflower" na Verve Records, kterého se prodalo přes 600 000 kusů během prvních čtyř měsíců po vydání. Album produkoval David Foster a obsahovalo kolekci interpretací nejznámějších klenotů popu, např.The Mamas And The Papas "California Dreamin’", The Eagles - "Desperado", Bob Dylan - "Wallflower" a Joni Mitchell - "A Case Of You".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY