Paul McCartney vydá v červnu rozsáhlou výběrovku

04.05.2016 15:44 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Fanoušci Paula McCartneyho si do svých kalendářů jistě již červeně poznamenali 16. červen, kdy se tento hudebník ukáže v Praze, nyní by měli přidat i datum 10. června. To se v obchodech objeví doposud asi nejrozsáhlejší kolekce jeho hitů, která vyjde pod všeříkajícím názvem "Pure McCartney".

Zmiňovaná kompilace mapuje veškeré aktivity po The Beatles, počínaje jeho debutem z roku 1970 přes jeho úspěšnější období v osmdesátých letech až po nedávnou minulost, která bude zastoupena například coverem songu "My Valentine" z roku 2012, písní "Hope For The Future" z roku 2014, která byla určena pro potřeby jedné známě video hry, či loňským remixem duetu "Say Say Say", který kdysi natočil s Michaelem Jacksonem.

Zároveň kolekce nezapomene ani na jeho působení s kapelou Wings či experimentální projekt Fireman, s kterým se McCartney představil v roce 2008. "Mě a můj tým spojila myšlenka, že bychom mohli udělat kolekci mých nahrávek. Neměli jsme v hlavně nic jiného, než aby pak ostatní bavilo to poslouchat," uvádí na adresu kompilace sám zpěvák a dodává: "Třeba si ji někdo vychutná během dlouhé cesty autem nebo večer doma či na party s přáteli? Takže jsme dali hlavy dohromady a přišli s různými seznamy z různých období mé dlouhé a klikaté kariéry."

Titul, pro který bylo mnoho písní čerstvě zremasterováno, bude k dispozici na 2CD, 4CD kompletu a taktéž na čtyřech vinylech. Ta nejlevnější verze bude obsahovat devětatřicet písní, mezi kterými nebudou chybět například hity "Ebony And Ivory", "Live And Let Die", "Say Say Say", "Maybe I'm Amazed", "Mull Of Kintyre" nebo "The World Tonight". Rozsáhlejší čtyřdisková edice s celkem sedmašedesáti songy nabídne navíc třeba i "Jenny Wren", "Fine Line", "Wanderlust", "New", "Dance Tonight" nebo "We All Stand Together".

Kompletní tracklist všech formátů najdete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY