Letošní sezonu Free Mondays uzavřou US Lights

15.05.2016 15:36 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

16. květen US LIGHTS (USA) @ NoD support: PLACES (CZ) - pop, indie, krautrock, new-wave, psychedelic, synth

US Lights nejsou pro českého posluchače žádná novinka. Po koncertu v Café v lese a Kabinetu Múz vyráží do NoDu se svou spanilou pop jízdou. Kombinují výrazné, až dech beroucí vokály se zběsilým výstupem klávesisty, které dohromady s prolínajícími se samply vytvoří tajemnou atmosféru.

Další dávku future-pop rocku za doprovodu synťáků přiváží pětice z Portlandu. S sebou mají naloženo spoustu energie, která je znát na první poslech. US Lights zní sami o sobě velmi profesionálně, jako kdyby za sebou měli vyprodané venues a byli headlinery největších festivalů. Určitě by si to zasloužili a věříme, že tam i směřují. Než však tento moment nastane, máš ještě možnost ochutnat jejich hudební menu, na kterém najdeš předkrm servírovaný Fleet Foxes, hlavní chod inspirovaný Kaiser Chiefs, dezert ozdobený Beirut a digestiv si ťukneš s We Are Scientists.

Places jsou pětičlenná ostravská kapela, která vznikla v roce 2010. Má na kontě tři EP, nespočet koncertů po ČR a busking v berlínských ulicích. V dubnu 2016 vyšla jejich debutová deska "Distant Edges". Na albu, na němž společně s Tomášem Neuwerthem pracovali, je devět písní, jejichž společným tematickým jmenovatelem je především lidské nitro, touha, bolest, odloučení a zmatek. Texty jsou často inspirovány skutečnými příběhy a pocity skutečných lidí, hudba je v mnoha případech dílem okamžiku. Places se nebojí silných melodií, ale také se nikdy nesnažili zalíbit na první poslech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY