Berlínská Lollapalooza má kompletní line-up, největším lákadlem budou Radiohead a Kings Of Leon

08.07.2016 11:58 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Po loňském úspěšném debutu se i letos v Berlíně opět uskuteční populární festival Lollapalooza. Tentokrát v německé metropoli vypukne mezi 10. a 11. zářím a změní i místo svého konání. Prostory letiště Tempelhof vystřídá rozlehlý Treptower Park na břehu řeky Sprévy.

Idea putovního festivalu vzešla v roce 1991 od Perryho Farella, frontmana kultovních rockových kapel Jane's Addiction a Porno For Pyros, který jej prezentuje jako festival o životním stylu, kde se dostává ke slovu hudba, umění, politické myšlenky a názory mísících se kultur. Každý rok se vybírají ti nejlepší umělci, aby ve finále vytvořily skvělý line up, kde si přijde na své opravdu téměř každý, kdo poslouchá rock, hip hop, folk, elektronickou taneční hudbu nebo třeba i country.

Stejně jako v minulém roce, i letos tak pořadatelé sázejí především na tutovky a slibují během dvou dní vystoupení takových hudebních ikon jako Radiohead, New Order nebo Kings Of Leon. Tím ale výčet lákadel rozhodně nekončí, chybět nebudou například ani Kaiser Chiefs, Milky Chance, Jess Glyne, The 1975, Lindsey Stirling, Róisín Murphy, G-Eazy, James Blake, Aurora nebo Years & Years.

Tým kolem festivalu Lollapalooza i tentokrát myslel ale hodně na milovníky taneční hudby. Tuto scénu bude reprezentovat aktuálně nejúspěšnější DJské seskupení Dimitri Vegas & Like Mike, dorazí i Major Lazer, Zedd, The Chainsmokers, Martin Solveig, Paul Kalkbrenner, Chase & Status se svým DJským setem, Tujamo, Jonas Blue nebo Lost Frequencies.

Dvoudenní vstupenky je možné zakoupit za 139 EUR, jednodenní pak shodně na sobotu a neděli za 79 EUR. Kompletní informace o festivalu a časový rozpisy všech vystupujících v jednotlivých dnech najdete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY