Flirtování Varteckého s Annou K. u filmu

08.09.2002 20:34 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Soundtrack z nového českého filmu "Musím tě svést" se může pochlubit produkcí z pera Tomáše Varteckého a několikaskladbovou účastí Anny K. K poslechu dále hrají mimo jiné Kurtizány z 25. Avenue či Wanastowi Vjecy. A to samozřejmě není vše.
6/10

Různí - Musím tě svést (soundtrack)

Skladby: Intro, Město (Anna K.), Bezvětří (Anna K.), Virus, Kouzlo (Wanastowi Vjecy), Omylem (Kurtizány z 25. Avenue), Noc (Anna K.), Podzim, Spát s tebou nebudu, Planý poplach duše (Richard Müller), Šestý smysl (Anna K.), Jediná (Anna K.)
Celkový čas: 48:49
Vydavatel: B&M Music
Už to tak bývá, že film je živ nejen obrazem, ale také zvukem, resp. hudbou. Soundtracky se staly pevnou součástí nabídky jednotlivých vydavatelství, stabilní položkou v katalogu obchodů z deskami. Nejinak je tomu v případě českých snímků. Zatím posledním přírůstkem je hudba z filmu "Musím tě svést", kterou produkoval Tomáš Vartecký.

Vartecký je vskutku činorodý člověk - hraje a skládá s přítelkyní Annou K., nedávno vydal po pěti letech novou desku s Kurtizánami z 25. Avenue, je členem koncertní sestavy Wanastowích Vjecý a k tomu všemu produkuje filmovou hudbu. Jeho rukopis je ostatně na výběru poměrně znát. Jednak přítomností skladeb od Kurtizán a Wanastowích Vjecý, jednak vokální účastí Anny K. na většině autorských písní, dále pak zvukovým charakterem některých skladeb.

Soundtrack je nepřímo rozdělen do tří sekcí: a) písně převzaté (Anna K., Kurtizány z 25.Avenue, Richard Müller, Wanastowi Vjecy), b) složené pro potřeby desky, c) úryvky z filmových dialogů. Z nových skladeb jsou nejlepší taneční muzikou nasáklá instrumentálka "Virus" a předposlední kytarovka "Šestý smysl" odzpívaná Annou K. společně s Varteckým. Ve zbylých případech se pohybujeme kdesi na pomezí jazzu, popu, rocku a elektroniky. Nic výjimečného, ale na druhou stranu ani nic, co by uráželo. Co se týče kompozice, ta představuje asi největší pozitivum této kompilace, protože je logická, nenásilná, konzistentní. Snad jen ostřejší Kurtizány se z celku poněkud příliš vyjímají svou žánrovou odlišností.

Soundtrack "Musím tě svést" je takovým typickým představitelem solidního výběru, jehož jednoznačným pozitivem je, že je na něm k nalezení i několik zcela nových kousků, což rozhodně u písničkových soundtracků není pravidlem. Podtrženo sečteno - docela slušné album. Na soundtrack!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY