All-stars projekt Abendland startuje v divoké zimní krajině

02.04.2016 20:19 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Na české hudební scéně vyrostl nový projekt s názvem Abendland, který zaujme nevšedním spojení rockového písničkářství se světem literatury a v neposlední také all-stars obsazením. Otci jeho konceptu se stali Petr Kunze, coby skladatel hudby, a Miroslav Černý, jako autor textů. K propůjčení osobnosti jednotlivých skladeb pak autorská dvojice přizvala takové persóny jako Jaromír Švejdík (Priessnitz, Umakart, Kafka Band), Milan Cais (Tata Bojs, Kašpárek v rohlíku), Terezie Kovalová (Calm Season), Michal Němec (Jablkoň, Půljablkoň) a tím výčet zdaleka nekončí.

Ruku k dílu přiložili také Jan Kunze (Kofe-in, Munroe, Hičhaikum projekt), Viktor Dyk (WAW, RockOpera Praha), Olga Königová (Ille), Tomáš Fröde (Imodium), Petr Harazin (Nebe) a Jan Žamboch (Žamboši). A muzikantsky přispěli Petr Uvira (Ladě), Daniel Herrmann (Kofe-in), Pavel Hruša (Kofe-in), Jiří Pater (Ladě), Víťa Halška (Ladě, Kollerband) nebo Martin Vitásek. Autoři posluchačům slibují, že ruku v ruce s dynamikou příběhů, prolínajících se texty, v písničkách objeví pestrou škálu nálad, od syrových prvků až po romantiku či melancholii. Skladby mají navozovat charakter konkrétních krajin a historických údobí a rychle vtáhnout do příběhu, jehož vizuální podobu nabídne hned několik videoklipů.

Na to, jak bude celý soubor skladeb doopravdy vypadat, si počkáme do podzimu, kdy proběhne křest chystaného alba. To vyjde jednak na CD a vedle toho ve speciálním knižním provedení, aby naplno vyzněl literární rozměr nahrávky. První z doprovodných vizuálů je však již odtajněn. Pojí se k písni "Severozápad" a jeho ústřední postavu ztvárnil Jan Kunze, bratr jednoho ze zakladatelů projektu a v poslední době také velký světoběžník.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY