Underworld představí na Colours Of Ostrava studiovou novinku

20.03.2016 14:06 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jedna z hvězd taneční hudby, formace Underworld, vydala 18. března nové řadové album "Barbara Barbara, We Face A Shining Future". Představí ho i na festivalu Colours Of Ostrava.

"Rozhodl jsem se, že si zahrajeme s Karlem takovou hru. Kdykoliv jsme přišli do studia, tak jsme začali pracovat na nové skladbě. Každý nový den - vždy nová skladba. Takto jsme se vyhnuli tomu, že bychom o hudbě příliš přemýšleli, dostali jsme se k jejímu jádru," říká Rick Smith.

Karl Hyde dodává: "Nechodili jsme do studia s tím, že chceme mít na konci dne hotové nějaké velké umění. Naše mantra byla - každý den nahrajme něco nového. Nedívejme se zpět, prostě nahrávejme. Cítil jsem, že se hýbu vpřed bez nějakého tlaku. Prostě uvidíme, co se stane, když se my dva sejdeme a vzájemně se inspirujeme."

Album vychází šest let po nahrávce "Barking" z roku 2010. Je na něm k nalezení sedm skladeb, které se svým zvukem vrací ke kořenům, z jakých hudba této dvojice kdysi vyrůstala. Výsledný tracklist vypadá následovně: I Exhale, If Rah, Low Burn, Santiago Cuatro, Motorhome, Ova Nova, Nylon Strung.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY