Indie naději INHEAVEN v "Baby's Alright" chybí poutavější vizuál

09.04.2016 12:38 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Londýnská čtveřice INHEAVEN má venku nový singl a je to příjemná oldschoolová pecka. Že jste o téhle kapele ještě neslyšeli? Není divu, protože má venku pouze prvních pár singlů. Jenom fakt, že debutová záležitost "Regeneration" vyšla u labelu Juliana Casablancase Cult Records, je ale dobrý důvod ke zbystření.

Tentokrát jsou INHEAVEN zpátky se singlem "Baby's Alright" (pro změnu u Epic Records) a dávají jasně na srozuměnou, jakým směrem se chtějí ubírat. Silné popové melodie podpořené ženskými backvokály, výrazné bicí a zvuk, který na první poslech připomene Pixies, jsou jejich parketa. A vzhledem k tomu, jaké úspěšnosti se v současné době těší projekty, reinventující devadesátkový indie rock, lze předpokládat, že rovněž INHEAVEN mají nadějné vyhlídky. Tím spíš, že s pilováním soundu jim pomáhá Tom Dalgety, který s Pixies pracuje na jejich novém LP, a muzikantské zkušenosti sbírají na turné s Yak, jednou z nejžhavějších mladých kapel Británie.

K písničce oslavujícím mír, rock'n'roll a další oblíbené hodnoty INHEAVEN pořídili hned dva videoklipy. Zatímco první z nich z hlediska schopnosti upoutat pozornost ani zdaleka nedosahoval chytlavosti songu, novější už si zachovává standard, přestože se drží spíše při zemi. Psychedelická retro atmosféra, záběry na kapelu a jednoduchá zápletka, která si pohrává s možností invaze do mysli diváka prostřednictvím televizního vysílání, jsou základními esencemi křiklavě barevného dílka. A i když klip klouže jenom tak po povrchu, základní vizitku o nováčcích na scéně přece jen poskytuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY