Yak v "Harbour The Feeling" poslali kámoše na rodeo

07.04.2016 15:49 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Pokud patříte k těm, kterým se ještě nepřejedly melodické kytarovky ve stylu The Strokes, měli byste dát šanci britským Yak. Tahle parta je na strmém vzestupu už od loňského roku, kdy se jejich EP "No" ujal sám velký Jack White a jeho label Third Man Records. A dá se očekávat, že bude sklízet ještě větší úspěchy. Debutové album s názvem"Alas Salvation", které vyjde 13. května, produkoval Steve Mackey z Pulp a kapela ho vyrazí podpořit na turné s The Last Shadow Puppets

Pozornost si britské trio vysloužilo po právu. Předkládá totiž hravý mix pro nenasytné. Nechybí v něm trochu punkové mánie, vintage rokenrolového glancu, popové přímočarosti i bluesem načichlého bardství. A to všechno Yak podávají vyzrále, avšak s mladickou hravostí.

Novinka "Harbour The Feeling" má jasný singlový potenciál a v porovnání s nejranější tvorbou Yak nezapře silný tah na bránu. Suverénním výrazem ale získává body, nepůsobí lacině a klip, který k ní natočil režisér Ben Crook, je na tom zrovna tak. Jednoduchý vizuál díky ztvárnění i stoneovskému ksichtu frontmana Oliver Burslem působí, jako by patřil slavnějším kolegům. A rodeové dovádění přátel z okolí skupiny vyzařuje potřebnou energii. Záběry zbytku Yak ale zřejmě možná fungovaly líp než rozjuchaný casting.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY