The Neighbourhood snad uvidíme příště na velkých pódiích

08.03.2016 23:07 - Spolupracovník redakce | foto: Jan Kuča

V sobotu 5. března proběhl v Lucerna Music Baru koncert indie popové partičky z Kalifornie The Neighbourhood, který byl od prosince beznadějně vyprodán. Kapela Prahu navštívila poprvé, a to v rámci aktuální šňůry "Underwatour", s níž cestuje celou Evropou a vyprodává jeden koncert za druhým.

Live: The Neighbourhood

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 5. března 2016
setlist: Greetings From Califournia, Prey, Jealou$y, Baby Came Home, Female Robbery, Wires, Daddy Issues, Wiped Out!, Afraid, Baby Came Home 2, Cry Baby, WDYWFM, Let It Go, Warm, Sweater Weather, R.I.P. 2 My Youth

The Neighbourhood, Lucerna Music Bar, Praha, 05.03.2016
© Jan Kuča
Stejně jako u ostatních vyprodaných koncertů se u klubu vytvořila obrovská fronta, která z pasáže Lucerna pokračovala až daleko do Vodičkovy ulice. Skládala se z teenagerů a teenagerek, již se drali do útrob Lucerna Music Baru s takovou energií, že měli chlapci od security poměrně slušnou práci s tím, aby udrželi dav za dveřmi a bylo možné jeho odbavení.

Česká předkapela začala hrát s úderem sedmé hodiny a během jejího vystoupení se klub zaplnil fanoušky čekajícími na hvězdy večera. Koncert The Neighbourhood začal podle plánu lehce po osmé hodině a za jásotu natěšeného publika zazněla do intra předělaná skladba "Ferrari", na kterou navázal song "Greetings From Califournia". Vystoupení trvalo kolem hodiny a čtvrt a kapela zahrála mix skladeb z alb "I Love You" a "Wiped Out". Nechyběly ani největší hity kapely jako "Afraid", "Let It Go", "R.I.P. 2 My Youth" nebo nejprofláklejší "Sweater Weather", kterou spolu s kapelou odzpívala větší část publika.

The Neighbourhood, Lucerna Music Bar, Praha, 05.03.2016
© Jan Kuča
Vše probíhalo bez zbytečných proslovů mezi songy. Oproti materiálu na deskách zněly skladby méně uhlazeně a byl kladen větší důraz na kytary. Vystoupení kapela zpestřila alternativními a místy až industriálně znějícími vyhrávkami, které s ohledem na jejich studiovou tvorbu čekal jen málokdo.

Zpěvák Jesse se celým koncertem v podstatě protančil a kromě ohromujících kreací skvěle interagoval s publikem, které mu šlo na ruku. Po poslední skladbě se fanynky marně snažily vřískotem přivolat kapelu zpět, ale kluci se přilákat nenechali, což plyne i z ostatních setlistů tour, kde si na přídavky taky nehráli. Co se týká technické stránky koncertu, ze začátku nebyl zvuk kapely úplně ideální. V instrumentální části se totiž ztrácel zpěv. Vše bylo poměrně rychle napraveno a na poměry Lucerna Music Baru nakonec patřil zvuk k těm lepším.

The Neighbourhood, Lucerna Music Bar, Praha, 05.03.2016
© Jan Kuča
Na sociálních sítích zaznělo pár negativních komentářů ohledně toho, jak byl koncert katastrofální a že chvílemi nebylo poznat, jaká skladba hraje. S tím ale nelze souhlasit. Koncert byl téměř naprosto v pořádku, a to z více míst sálu, s výjimkou přibližně prvních dvou, tří songů. Děvčata, co psala hate na zeď události, zřejmě stála v první řadě u pódia, kde zvuk nikdy nebude nejlepší. Dále se to dá možná přisoudit tomu, že slečny šly na koncert poprvé v životě.

Kapela zvládla svůj první koncert v České republice téměř na jedničku a Fource Entertainment opět dokázala, že má dobrý čich na kvalitní a aktuální kapely, jimiž se trefuje do vkusu hlavně mladšího publika. Po tomto skvělém úvodu můžeme příště muzikanty očekávat snad ve větším prostoru nebo rovnou na hlavním pódiu jednoho z velkých festivalů.

Autorem reportáže je Filip Štancl.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY