COVER MOON 2015: Zakryj měsíc, navrhni grafiku hudebního časopisu! Vystavujeme!

07.03.2016 13:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Druhý ročník soutěže Cover Moon: Zakryj měsíc, navrhni grafiku hudebního časopisu! vrcholí. V pondělí 22. února 2016 vyšel Full Moon #58, který je kompletně připraven podle návrhu vítězky soutěže Lucie Kolesárové, která na něm pracovala spolu s grafickým studiem Carton Clan. Druhý ročník soutěže Cover Moon byl vyhlášen v březnu loňského roku redakcí časopisu Full Moon v úzké spolupráci se značkou Budweiser Budvar. V roce 2015 se soutěže zúčastnilo téměř třicet grafiků a výtvarníků.

Full Moon 58
© facebook interpreta
Cover Moon 2015 připomene také výstava, která bude k vidění v pražské kulturní sportovně Radlická od 15. do 31. března 2016. Kromě ukázek z výjimečného čísla magazínu připraveného podle vítězného návrhu bude expozice obsahovat také pohled na autorskou tvorbu vítězky a ukázky ze všech přihlášených návrhů. Vernisáž výstavy Cover Moon 2015 proběhne za účasti vítězky v úterý 15. března v 19:00, živě zahraje HRTL a svůj DJ set předvedou Ink Midget & Pjoni.

Lucia Kolesárová studovala reklamu v Bratislavě a při studiu pracovala jako copywriter. Právě při této práci podle svých slov zjistila, že je spíš na obrázky. Nyní je studentkou Ateliéru grafického designu 2 v Brně, momentálně v magisterském ročníku. Lucia sama sebe považuje především za ideamakera a konceptualistu. Na jedné straně se zajímá o UX design a design, který pomáhá dělat věci srozumitelnými, na straně druhé preferuje, když design není jenom obal pro obsah, ale sám obsah vytváří a nastoluje otázky.

Soutěže Cover Moon se v roce 2015 zúčastnili: Lucie Batková, Hana Bednářová, Jaroslav Beneš, Iva Boháčová, Dana Bubáková, Matěj Čech, Tereza Dokoupilová, Petr Chalabala, Rado Chrzan, JAF 34, Helena Jiráková, Barbora Klimszová, Lucia Kolesárová, Petra Konrádová, Karolína Kubišová, Ondřej Malina, Martin Mesaros, Petr Moschner, Daniel Novotný, Vadim Petrov, Denis Polcer, Michal Puhač, Kateřina Rajmová, Marek Rubec, Barbora Růžičková, Shah, Martin Sněhota, Kateřina Stárková, Petra Vaňousová.

Porota Cover Moon 2015: Martin Bourek Hůla (Carton Clan, tvůrce designu Full Moonu), Olga Benešová (Komfort Mag), Pavel Turek (publicista a odborník na design a fotografii), Ondřej Čížek (tvůrce seriálu "Fullface" a rozhovorů o image české hudební scény ve Full Moonu), Jakub Stránský (městské projekty BU2R), Nikolas Petrlík (vítěz soutěže Cover Moon 2014), Michal Pařízek (šéfredaktor magazínu Full Moon), Jana Apačka Grygarová (vydavatel a spolutvůrce konceptu magazínu Full Moon, †2015)

Full Moon je původní český multižánrový hudební časopis. Vychází pravidelně od roku 2010 a reflektuje hudební scénu u nás i v zahraničí, s přesahy do filmu, komiksu, designu. Každý měsíc odráží aktuální kulturní dění, nabízí kvalitní a originální zpracování, obsah a nadčasový design grafického studia Carton Clan. Spolupracuje s výjimečnými lidmi napříč kulturním spektrem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY