Coldplay v "Hymn For The Weekend" sází na Beyonce, Indii a další záplavu barev

30.01.2016 10:37 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Fanoušci britské kapely Coldplay si na nečinnost svých miláčků rozhodně stěžovat nemohou. Skupina pravidelně rozesílá informační newslettery, funguje na sociálních sítích a aktivní je i v souvislosti se svými videoklipy. Nedávno zveřejněný vizuál k songu "Birds" se postupem času vyprofiloval v jakousi jednohubku před hlavním vchodem, který si čtveřice nechala na poslední lednové dny.

Druhým oficiálním singlem z desky "A Head Full Of Dreams" se stala skladba "Hymn For The Weekend", tedy song, na jehož natáčení si Coldplay pozvali i zpěvačku Beyoncé. Píseň, která se line ve středním tempu, rozhodně nepatří k hitovkám na první dobrou, a možná právě to je její největší zbraní. Když si ji totiž poslechnete vícekrát, jednoznačně jejímu kouzlu podlehnete.

Obdobný pocit vyvolává i klip k této písni. Coldplay si jej zaletěli natočit do Indie a jejich cílem byla Mumbai. Ta v klipu ukazuje mnoho svých tváří, takže rozhodně nelze říct, že by člověk z klipu měl vysloveně pozitivní náladu. Dojem trošku zlepšuje blonďaťá Beyoncé, která se však ukazuje jen na plátně a vcelku strategické je zapojení i populární indické herečky Sonam Kapoor.

Klip vyvolává na sociálních sítích bouřlivé reakce, převážně zástupci Bollywoodu se k němu stavějí velmi kriticky a (jistě dobře míněný) záměr kapely odsuzují. Zda jsou jejich reakce adekvátní, se můžete přesvědčit pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY