Roxy se vzpamatovává z útoku vodního živlu

23.08.2002 20:43 - Klára Vlková | foto: facebook interpreta

Klub Roxy
© facebook interpreta
Záplava, která se minulý týden přehnala přes Prahu, nešetřila ani známé kulturní instituce. Jednou z nich byl klub Roxy sídlící v Dlouhé ulici. "Pod vodou jsme měli úplně všechno - bary, pódium i zesilovače zabudované ve stěnách," říká Tolga Alačam z produkce klubu. Voda, která zde sahala až do výšky šesti metrů, kompletně zničila interiér i jeho vybavení. Na poslední chvíli se alespoň podařilo zachránit velkou část drahé techniky.

Po odčerpání vody stav klubu podle zástupců Linhartovy nadace téměř odpovídá tomu, jak Roxy vypadalo ve svých počátcích před deseti lety. Pozitivní zprávou je, že nebyla poškozena statika budovy. Méně pozitivní je, že do klubu stále prosakuje spodní voda, takže se zde drží souvislá vrstva bahna.

Roxy hodlá pokračovat ve své činnosti, ale je třeba mu pomoci, protože škody, které voda napáchala, se budou pohybovat v řádu miliónů korun. Linhartova nadace vyhlásila veřejnou sbírku, na kterou může přispět každý. Účet, jenž zřídila u Komerční banky, má číslo 20001-14934-111/0100 (kontaktní osobou je Vladimír Lima z Linhartovy nadace - vladimir@roxy.cz).

Klubový program bude v plném rozsahu obnoven nejdříve v půlce října, některé akce s účastí významných a již zabookovaných zahraničních umělců uspořádá Roxy Promotion v náhradních prostorách. Pravděpodobně příští týden zahájí svůj provoz galerie NoD v prvním patře objektu.

Během tří týdnů by Roxy chtělo připravit vlastní benefiční akci, jejíž výtěžek použije na opravu zničených interiérů. Podrobnosti koncertu nejsou v současné době známé. "Zatím hledáme místo i interprety," říká Tolga Alačam. Část svého výdělku z prodeje vstupenek věnuje Roxy také agentura Wax, která v sobotu 24. srpna pořádá oslavu druhého výročí klubové noci Honeypot.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY