Poslechněte si zdarma debutové album dua Urbánek & Mourek

24.01.2016 09:26 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Urbánek & Mourek - Urbánek & Mourek
© facebook interpreta
Písničkářské duo Urbánek & Mourek natočilo debutové album, na kterém namíchalo směs indie folku, bluesových odkazů a autentického zpěvu. Dvojice tak zúročila dva roky intenzivního koncertování, během kterých písně krystalizovaly až do nynější podoby, jak uslyšíte zdarma u nás na musicserveru.

Autorské duo Vojtěch Urbánek a Tomáš Mourek se představilo prvním singlem "Sousede", jehož vydání na podzim loňského roku doprovázela premiéra animovaného videoklipu z dílny režiséra a výtvarníka Jakuba Čermáka. Eponymní debut obsahuje celkem devět autorských skladeb a vychází u domácího labelu Tranzistor.

Urbánek & Mourek
© facebook interpreta
Naprostá většina písní byla nahrána během šestihodinové nahrávací frekvence s rytmickou sekcí, tvořenou zkušenými muzikanty - kontrabasistou Tomášem Liškou (Pénte, Druhá tráva) a bubeníkem Marianem Petrželou (Floex, Skinny Joe Line). "Šlo nám o zachycení momentální atmosféry, teď a tady. Nahrávali jsme společně, všichni v jedné místnosti. Je to větší sranda a člověk si ve studiu nepřipadá tak sám, opuštěný." komentuje vznik alba Tomáš Mourek. "A pokud něco na světě dokáže vykoupit naše hříchy, je to tahle deska," dodává Vojtěch Urbánek.

Na albu se střídají introspektivní momentky, obskurní osudy ztracených existencí, společenská témata, ale najdeme tu i baladu nebo rozšafnou poctu ženské kráse. "Můžu s jistotou říct, že kluci žijí tak, jak hrají. Jejich hudba je pravdivá. A to je v dnešní době velmi vzácná věc!" říká Alexej Charvát, v jehož Studiu Svengali nahrávky vznikaly.

Křest novinky se uskuteční 6. února 2016 v pražské Malostranské besedě. Dvojice tam vystoupí ve studiové sestavě spolu s již zmíněnými Tomášem Liškou, Marianem Petrželou a dalšími hosty. Večer otevře kritikou ceněný písničkář Cermaque alias Jakub Čermák.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY