Nové album PJ Harvey má svůj název i datum vydání

23.01.2016 09:35 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

PJ Harvey definitivně upřesnila zbývající detaily týkající se příchodu jejího devátého studiového alba, které ponese název "The Hope Six Demolition Project". Nového materiálu jsme se od britské hudebnice a skladatelky naposledy dočkali v roce 2011, kdy na trh vstoupilo album "Let England Shake". Nová deska vyjde 15. dubna letošního roku a najdeme na ní, mimo jiné, singl "The Wheel". Již nyní je ke zhlédnutí upoutávka, kterou zpěvačka se svým týmem k novému projektu natočila.

Album vznikalo na cestách v období let 2011-2014, kdy Harvey spolu se Seamusem Murphym navštívila Kosovo, Afghánistán a Washington, DC. Z těchto cest navíc vzešla sbírka poezie "The Hollow Of The Hand", která byla publikována v uplynulém roce.

Veškeré skladby vznikly během setkání v londýnském kulturním centru Somerset House a jejich nahrávání bylo přístupné široké veřejnosti. S tímto tvůrčím procesem souvisí i říjnová londýnská show, během které bylo na pódiu představeno nejen deset nových skladeb, ale také nespočet básní, fotografií a krátkých filmů z produkce Seamuse Murphyho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY