DIIV v "Is The Is Are" nalezli chybějící kousek mozaiky

27.01.2016 10:54 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Do pětice všeho nejlepšího: brooklynští DIIV po "Dopamine", "Bent (Roi's Song)", "Mire (Grant's Song)" a "Under the Sun" představili titulní song ze svého druhého alba "Is The Is Are", které 5. února vydají u domovského labelu Captured Tracks. Štědrá nadílka sice postrádá aspekt napětí, jelikož kompletní nahrávka už několik týdnů koluje online, lákadlem je ale pořád silným.

Frontman projektu Zachary Quinto Smith piloval desku do posledních detailů s těmi nejvyššími nároky, jaké si na sebe může klást perfekcionistický závislák na heroinu. A tak k dokonalosti vedla dlouhá cesta. "Věděl jsem, že ze sebe budu muset dostat opravdu dobré album, abych se dal dohromady. Proto pro mě bylo tak těžké psát a trvalo to tak dlouho. Kdybych neudělal skvělou desku, byl bych vyřízenej. Byl bych v hajzlu," bez obalu uvedl v rozhovoru pro Pitchfork.

Song "Is The Is Are" dokončil tvůrčí mozek v době, kdy byl zbytek alba už hotový. Přesto jako by mu ale chyběl důležitý kousek mozaiky. A v podstatě tomu tak je. Vyjma "Dopamine" na tracklistu nebyla druhá skladba s tak silným pohonem. A druhá polovina alba díky němu nabírá hluboký nádech. Snad se to podaří i Coleovi, zotavujícímu se ze závislosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY