Nové nastudování MŠE Leonarda Bernsteina nabídne Dyka, Rumla i Černochovou

18.01.2016 18:11 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V průběhu března tohoto roku se v několika českých městech můžeme těšit na výjimečný hudebně divadelní projekt. Půjde o nové nastudování proslulé MŠE (Mass) Leonarda Bernsteina, divákům se představí Vojtěch Dyk, Tereza Černochová, Ondřej Ruml nebo David Uličník.

Unikátní představení vzniká na počest pětačtyřicátého výročí prvního uvedení MŠE a za jeho realizací stojí tým zkušených profesionálů. Režie a scénografie se ujali Michal a Šimon Cabani a i hudební těleso (zahrnující bluesový band, komorní a perkusní orchestr) je pod taktovkou dirigenta Oskara Rozsy sestaveno přímo na míru projektu. Tvoří jej členové B-SIDE BANDu bandleadera Josefa Buchty a přední tuzemští instrumentalisté. Sborové party obstarají členové Czech Ensemble Baroque a chlapeckého sboru Pueri Gaudentes.

Přípravy na uvedení nového nastudování proslulé MŠE, kde je Vojtěch Dyk nejen představitelem hlavní postavy kněze (Celebranta), ale také producentem, jsou v plném proudu. Po náročných společných zkouškách zpěváků a hudebníků v pražském Divadle Na zábradlí následují choreografické zkoušky v prostoru Jatka 78 v Praze - Holešovicích. Závěrečná fáze bude probíhat přímo v místě konání premiéry - na Výstavišti Flora Olomouc.

Po premiéře 6. března následují představení v Českých Budějovicích (10. 3.), Brně (13. 3.), Ostravě (15. 3.), Praze (17. 3.), na podzim pak v Hradci Králové (27. 9.). Vstupenky, které seženete v síti Ticketstream, mizí velmi rychle. Brněnské představení je například již vyprodáno, proto pořadatelé aktuálně přidali další termín v Brně, a to na 24. září.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY