Nový top20.cz je nabitý hity

23.08.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kompilační řada "top20.cz" je dlouhodobě nejúspěšnější a také bezpochyby nejlepší podobnou řadou na českém trhu. Aktuální vydání "2002/2" vám za vaše peníze nabídne dvacet hitů a pokud jsou podobné výběrovky vaší vášní, zde rozhodně neprohloupíte.
8/10

Různí - top20.cz 2002/2

Celkový čas: 75/10
Vydavatel: Universal
Kompilační řada českých a slovenských hitů "top20.cz" má sice v jednotlivých vydáních kolísavou kvalitu, ale dlouhodobě je bezpochyby nejlepší podobnou řadou, která u nás vychází. O to víc mě potěšilo, že nový kousek s pořadovým číslem "2002/2" je bezpochyby ze všech dosud vydaných nejlepší.

Na novém vydání "top20.cz" se mi nejvíce líbí skutečnost, že kromě spousty opravdových hitů (Black Milk, Richard Müller, Děda Mládek Illegal Band, Karel Gott, Petr Rajchert...) bylo tentokrát hodně příjemně vybíráno i z těch písniček, které sice až tak velkými hity třeba nebyly, ale měly by být. Mezi ně patří třeba skvostná "Básnířka" od Jaromíra Nohavici a Čechomoru, až nyní se českými rádii probíjejíci Jana Kirschner s písničkou "So životom v ohrození" či "Letiště" od Prohrála v kartách. Také se mi snad poprvé stalo, že mně na podobné hitové kompilaci žádná písnička neirituje natolik, že bych ji nutně musel přeskakovat, což platí i pro skladby třeba takových Lunetic ("Vzpomínám" - desetkát lepší než "Máma", a přitom desetkrát méně úspěšnější...) nebo Martina Maxy ("Časy se mění").

Ovšem i nějaká ta chybička se najde, pro mě osobně to jsou sice vždy velmi dobré, ale přesto už obstarožní kousky od But, Elánu a Petra Rajcherta. Ale co, obsah kompilace částečně vzniká i na základě hlasování posluchačů, tak třeba touto cestou se na desku dostaly. Ale všichni tři mají už i nové úspěšné singly, možná se mohlo sáhnout po nich (samozřejmě neberu v úvahu skutečnost, zda by vydávající Universal na novější singly získal práva, zákazníkovi, který si výběrovku koupí, to je taky jedno...).

Aktuální "top20.cz" je příkladem toho, že i hitová kompilace nemusí obsahovat polovinu balastu, ale může být vyrovnaná po celou svou délku. Jen tak dál.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY