Strašidelné "City Of Love" Mylene Farmer sází na zamilování

03.01.2016 12:20 - Dan Hájek | foto: Ralph Wenig

Jako další singl po "Stolen Car" (duetu se Stingem) byla z desky "Interstellaires" vybrána fantaskní balada "City Of Love". K filmovému zpracování si Mylene Farmer pozvala režiséra Pascala Laugiera, společně pak vymysleli i scénář. Příběh čerpá až z hororových zákoutí, vizuální stránky filmů Tima Burtona a může odkazovat k současnému fenoménu "American Horror Story", v němž se objevila třeba také Lady Gaga.

Pohyblivé obrázky k písničce "City Of Love" nepřímo odkazují na video ke starší "Comme J'ai Mal" (z alba "Anamorphosée"), v kterém se Mylene proměnila v určitou nadpřirozenou bytost. Ta se nyní objevuje znovu, je drobet zbídačená a hledá lásku, porozumění. Jako by v ději (od zmíněného "Comme J'ai Mal") uteklo několik roků a hlavní aktérka se po letech odvážila vstoupit do opuštěného lidského obydlí, kde studuje staré knihy, anatomii a v závěru se potká s figurínou (i to může odkazovat na její rané klipy).

"City Of Love" je tak ve svém finálním důsledku precizně zpracovaná romance, vsazená do strašidelných kulis, ale nepřináší nic již dříve neviděného z obsáhlé videografie Mylene Farmer. Symbolicky byl pro premiéru vybrán nejkratší den v roce, magická stránka věci však neoklame, stejně jako mysteriózní kostým, do kterého se tato francouzská zpěvačka oblékla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY