Dánští Rangleklods předvádí své umění v prosincovém XPLAYMIXu

09.12.2015 10:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kulturní dění v moravské metropoli letos obohatil showcase festival Itch My Ha Ha Ha navazující na stejnojmennou průběžnou sérii parties. Podzimní část festivalu zakončí v sobotu 12. prosince koncert německé kapely Mouse On Mars, kterou v brněnském Kabinetu múz doprovodí dánští Rangleklods. Právě dvojice Esben Nørskov Andersen a Pernille Smith-Sivertsen namíchala aktuální díl podcastové série hudebního serveru Xplaylist.cz.

Její mix je stejně eklektický a neuchopitelný jako vlastní tvorba Rangleklods. Defilují v něm elektroničtí renegáti jako James Blake nebo Caribou vedle popových hvězd typu Rihanny či Jessy Lanzy, dojde ale i na ukázku aktuálních trendů v klubové elektronické hudbě v podání jmen, jako jsou Randomer, Pional či Klaves. "Líbí se nám inteligentní a elegantní taneční hudba," komentují svůj výběr skladeb autoři podcastu.

Ten je dalším dílem neustále se rozšiřující série podcastů XPLAYMIX. Jejich autory jsou domácí i zahraniční producenti, hudebníci, DJové a další lidé, kteří mají s hudbou tak či onak něco do činění. V minulosti to byli např. Samir Hauser, Martin Tvrdý, Aid Kid, Greg Roberts (Dreadzone) či kapela Vessels. Nové podcasty vychází každé druhé pondělí a kromě serveru Xplaylist.cz jsou ke slyšení rovněž na příslušném účtu na Mixcloudu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY