Slnko Records a Longital mají stále napilno

08.12.2015 11:20 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Konec roku není jen o rekapitulování, třeba takoví Longital mají stále několik plánů před sebou. Ten nejbližší se jmenuje Slnko Spirit a jedná se speciální koncertní večírek, spontánní posezení s kamarády a spřízněnými kapelami, které proběhne již za několik málo dní, přesněji 18. prosince v bratislavském klubu Nu Spirit. Tam kromě tohoto sympatického tria ještě vystoupí Korben Dallas, Katarzia, Archívny Chlapec, Hviezda a Tu v Dome - tedy jakési best of vydavatelství Slnko Records z roku 2015. Během večera dojde i na další překvapení, zahrají i dýdžejové a v nabídce budou i speciální soutěže, fotostěna atd.

Druhý plán je spojený s deskou "A to je všetko?" a velmi povedenými koncerty, které Shinu, Dana a bubeníka Mariána Slávku zavedly na mnoho pódií, nejenom těch festivalových. V září pak měl premiéru projekt Longital "Suita", kterého se účastnil i symfonický kvartet ve složení Štefan Filas, Milan Adamec, Salvo Solovic a Jozef Lupták. Celý program měl premiéru na festivalu Konvergencie Bratislava 2015, kde se dočkal velmi pozitivních reakcí a zdá se, že nebude jen tak uložen k ledu.

"Kombinace kapely a kvarteta je v tomto případě unikátní tím, že se podařilo propojení dvou rovnocenných prvků a hudebních těles, v němž jsou písně nového alba sestavené do formy suity. Nejde tedy jen doplnění kapely a zaranžované smyčce. Koncertní síla kapely j​e​ díky smyčcovému aranžmá Slava Soloviče ještě výbušnější a sedmičlenná sestava vytváří semknutý celek," říkají Longital. Kromě živého alba, které je plánováno na leden 2016, se můžeme těšit na další koncerty Longital Suity, během kterých zazní i nové skladby a kapela oslaví patnáct let společného fungování.

Na závěr ještě malá ochutnávka v podobě živé verze titulní skladby "A to je všetko?".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY