Xindl X pokračuje v rádiové krasojízdě, nejprodávanější album má Adele

03.12.2015 11:55 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Ani začínající advent s rádii nehnul. První místo totiž ani tentokrát Xindl X a Mirka Miškechová neopustili. Nejvyšší a zároveň jedinou novinku v rádiovém éteru mají Chinaski s písní "Slovenský klín". Prodeje alb v celém světě ovládla třetí deska zpěvačky Adele a ani Česká republika není výjimkou.
Xindl X - Čecháček Made
© facebook interpreta
RÁDIA - Strašně rád bych oznámil, že alespoň v době předvánoční český posluchač věnuje trochu času nově natočeným písním a přeje si v rádiích malou změnu. Ale asi tomu tak není. První jsou totiž po x-té Xindl X a Mirka Miškechová se songem "Cudzinka v tvojej zemi", za kterými následují Lost Frequencies a Robin Schulz. Na pětku poskočila Adele, do první desítky se vrátil Adam Lambert se songem "Ghost Town" a poprvé se do ní dostal i britský projekt Sigala s "Easy Love".

Co se novinek týče, je to tento týden naprostá bída. Vydavatelství sice do éteru tlačí desítky nových a v mnoha případech zajímavých písní, ale hudební ředitelé jako by měli strach zkoušet něco neznámého. Jedinou novinkou tohoto týdne je totiž česko-slovenský song "Slovenský klín", tedy další singl kapely Chinaski z jejich alba "Rockfield". Třeba se za týden dočkáme rekordu a mezi stovkou nebude ani jedna novinka. Raději ani nedomýšlet...

Top 10 ČR - rádia:
  1. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  2. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  3. Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
  4. Calvin Harris & Disclipes - How Deep Is Your Love
  5. Adele - Hello
  6. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  7. Kryštof - Ty a já
  8. Sigala - Easy Love
  9. Kygo - Stole The Show
  10. Adam Lambert - Ghost Town

Adele - 25
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pouze sedm dní vydrželo prvenství tuzemskému duu Slza a jejich debutové desce "Katarze". Dalo se to ale čekat. Třetí album zpěvačky Adele přepisuje po celém světě historie prodejností, u nás alespoň skočilo z nuly na nejvyšší příčku. Slza je tedy tento týden druhá, bronz si odnáší Kryštof s albem "Srdcebeat".

Čtvrté jsou i tentokrát "Duety" od Karla Gotta, na pětku poskočil výběr Petra Hapky a na šestce najdeme druhou novinku. Je jí osmé studiové album Enyi pojmenované "Dark Sky Island". Na sedmičku padli One Direction a osmá je třetí novinka - dlouho avizované nové album kapely Mandrage s názvem "Potmě jsou všechny kočky černý". Top 10 uzavírá na devítce Richard Müller a na desítce Miro Žbirka.

V první stovce máme tentokrát celkem osm novinek, ta další je hned jedenáctá, uzmula si ji Barbora Poláková se svým debutem. Předvedli se i fanoušci kapely Queen, kteří jejich raritní živák z Vánoc 1975 pojmenovaný "A Night At The Odeon (Hammersmith 1975)" vyhoupli na pětačtyřicítku. Na padesátce je reedice loňské desky Zaz, její titul "Paris, Encore!" obsahuje navíc živák na DVD i jednu bonusovou skladbu.

Poslední dvě novinky najdeme v druhé padesátce. Fandové taneční hudby mezi Top 100 dohnali i kompilaci "Taneční liga (Best Dance Hits 2015)", která mapuje vše podstatné, co se v letošním roce v tomto směru urodilo, a fanoušci No Name si konečně mohli v klasickém prodeji pořídit nové album svých slovenských miláčků. Deska "S láskou" je v prvním týdnu prodeje šestasedmdesátá.

Top 10 - prodejnost:
  1. N Adele - 25
  2. Slza - Katarze
  3. Kryštof - Srdcebeat
  4. Karel Gott - Duety
  5. Petr Hapka - Zlatá kolekce
  6. N Enya - Dark Sky Island
  7. One Direction - Made In The A.M.
  8. N Mandrage - Potmě jsou všechny kočky černý
  9. Richard Müller - Sociální síť
  10. Miro Žbirka - Miro

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 48. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY