Skvělý pop s ujetou vizuální stylizací. Tak se představuje Melanie Martinez v "Soap" a "Training Wheels"

28.11.2015 12:55 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Také už vás někdy napadlo, jak smutné to je, když noví umělci vydají opravdu skvělou písničku, která má na to dostat se do všemožných hitparád, ale z důvodu jejich teprve se rozjíždějící kariéry ve výsledku bohužel zapadne? Melanie Martinez je přesně takovou muzikantkou, ale na svou situaci vyzrála poměrně šalamounsky. Ač její parádní kousek "Soap" už jeden klip má, písničku neprodal. Zkouší to proto znovu a je nutno uznat, že s reparátem by jí to tentokrát vyjít mohlo.

Jak už jsme si u bývalé účastnice americké soutěže The Voice zvykli, i tentokrát si ujetě stylizovaný snímek točila sama. Lavina barev v kontrastu s hororovým začátkem není nic neobvyklého, podobně je na tom i charismatické (rozuměj laskavě podivínské) vystupování interpretky samotné. Písnička s velmi chytře vysampovaným zvukem kapajícího kohoutku aka refrénu (i to zní velmi nenormálně, ale překvapivě to skvěle funguje) si zkrátka zasloužila druhý pokus. Melanie mu navíc dala smysl i druhým klipem, který následuje po skončení "Soap". Křehká "Training Wheels" s nekřehkým textem ("I love everything you do, when you call me fucking dumb for the stupid shit I do") příběh prvního klipu zajímavě rozšiřuje a dodává mu nečekanou pointu.

Vše dohromady tvoří velmi solidní popový hlavní chod, žádný předkrm jako v případě předchozí verze, a na nedávno vydanou desku "Cry Baby" (mimochodem velmi povedenou) upozorňuje nejlepším možným způsobem. Vítej v první popové lize, Melanie Martinez.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY