Na cestě je nový dokument o metalu s přispěním členů kapel Anthrax, Motörhead nebo Queensrÿche

17.11.2015 09:42 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pamatujete si na osmdesátá léta v metalu? Pak se vám jistě vybaví tzv. hair metalové kapely té doby a mezi nimi určitě jména jako Quiet Riot, Anthrax, Queensrÿche nebo Motörhead. Právě členové těchto skupin se podíleli na novém dokumentu "Hair I Go Again", který si má svou premiéru odbýt 10. března nadcházejícího roku.

Snímek přiblíží divákovi příběhy slavných i méně slavných formací, které v té době bojovaly s neúspěchy a těšily se z každé světlé chvilky a náznaku uznání. Ústředními postavami dokumentu jsou přitom dva mladíci, kteří v roce 1985 dali dohromady kapelu. Ta se však dlouhému působení na scéně netěšila a záhy se rozpadla. Po více než pětadvaceti letech se kamarádi z mládí rozhodnou své sny uskutečnit a veškeré své úspory vloží do myšlenky získat zpět své metalové kouzlo.

Členové výše uvedených kapel poskytli pro film exkluzivní rozhovory. Kromě nich se můžete těšit na projevy umělců jako Jeff Keith a Frank Hannon (Tesla), Ron Keel (Keel), Steve Blaze (Lillian Axe) a taky Les Warner (The Cult). Pod článkem najdete ukázku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY