Planety Mateje Benka spojily Müllera, Rumla, Bártu, Kocába i Vytiskovou

15.11.2015 12:49 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již 27. listopadu se na trhu objeví velmi zajímavý hudební projekt. Dostal jméno "Planety" a podílet se na něm bude například Richard Müller, Dan Bárta, Michael Kocáb nebo Klára Vytisková.

Projekt, jehož jednotlivé písně jsou pojmenovány podle planet sluneční soustavy, vymyslel a všechny písně i s texty napsal Matej Benko, který v současnosti patří k naší muzikantské elitě. Jeho výtečnou hru na klavír oceňují nejen návštěvníci koncertů jeho Quintetu a Ondřeje Rumla, ale také "Českého kalendáře" Michala Horáčka a letošního podzimního turné Richarda Müllera.

"Vesmír a hudba mají celkem dost společného. Obojí je tajemné, krásné i nebezpečné, poznané i nepoznané. V obojím je duchovno i realita. A bez ohledu na věk jsou tím lidé odjakživa fascinováni. Jedna z rolí, které mi život dopřál, je být otcem tří dětí. Mým úkolem je o všem s nimi diskutovat, něco je naučit, rozesmát je, vynadat jim, motivovat je, objevovat s nimi. Tato deska je tedy pro mě logickým krokem a já jsem šťastný, že jsem našel hromadu nadšených lidí, kteří mi ji pomohli zrealizovat," popisuje základní ideu projektu "Planety" sám autor.

Benko oslovil ke spolupráci řadu svých známých a kamarádů z uměleckého světa. Kromě výše uvedených se můžeme těšit i songy v podání Markéty Foukalové, Xaviera Baumaxy, Radka Pastrňáka, Yvonne Sanchez nebo Oty Klempíře. Do rádií byla z desky před pár týdny uvedena skladba "Měsíc", kterou nazpíval již zmiňovaný Ondřej Ruml. Poslechnout si ji můžete pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY