Pátek 13. není pro Slzu špatným dnem. Pokřtí svůj debut "Katarze"

13.11.2015 08:15 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Před rokem se českému hudebnímu publiku poprvé představilo duo Slza singlem "Lhůta záruční". V mezidobí představilo další singly a videoklipy a přesně na pátek 13. listopadu připadá datum vydání jejich plnohodnotného debutu.

Songy "Lhůta záruční" a "Celibát" proplouvají poměrně často českým éterem. Nyní se k nim připojila i titulní skladba "Katarze". O hudební stránku alba se postaral Dalibor Cidlinský jr., texty si vzal na starost Ondřej Ládek aka Xindl X. Ten nechtěl, aby deska byla jednotná. "Najdeme na ní písně o rozpadajících se vztazích, o přetvářce i o těžkosti čelení předsudkům. Ale v každém z těchto mikropříběhů si projdeme nějakým očištěním, katarzí," vysvětluje. A právě proto dostalo album název "Katarze".

Slza - Katarze
© facebook interpreta
Zajímavý je také obal nahrávky. "Každá písnička představuje katarzi a je to tudíž i pojítko celé desky. Přesně tohle symbolizuje linie na obalu, která prochází celým bookletem - konce linie jsou uzavřeny kapkou - slzou - a je na každém, jestli ji interpretuje jako slzu štěstí, smutku nebo něčeho jiného," dodávají Petr Lexa s Lukášem Bundilem.

Křest CD proběhne v pátek 13. listopadu v Megastore Koruna na Václavském náměstí. Patrony alba se stanou režisér Vít Karas (stojí za úspěšnými videoklipy "Celibát" a "Katarze") a herečka Vlastina Svátková, která ztvárnila hlavní roli ve videoklipu "Katarze". Pár dní nato se dvojice setká se svými fanoušky i v regionech, a to v Pardubicích, Českých Budějovicích, Brně, Ostravě a Bratislavě. Na všech vybraných místech Petr s Lukášem taktéž zahrají krátký akustický set, představí zbrusu nový merch a stráví čas se svými posluchači.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY