David Bowie si k lednovým narozeninám daruje nové album

27.10.2015 09:55 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Vydání desek "Reality" a "The Next Day" dělilo deset let. Na nový materiál nebudou fanoušci tentokrát čekat tak dlouho, David Bowie totiž potvrdil, že nová deska "Blackstar" vyjde už v lednu příštího roku, a to konkrétně v den zpěvákových devětašedesátých narozenin. Ty připadají na 8. ledna.

Ačkoliv veškeré detaily spolu s prvním singlem budou mezi veřejnost uvolněny až 20. listopadu, nenechal britský multiinstrumentalista své příznivce zcela na suchu. Začátkem října se totiž úvodní sekvencí seriálu "The Last Panthers" linuly právě Bowieho tóny, čímž zpěvák umožnil posluchačům nakouknout pod pokličku chystané desky.

Jako první vypustili tuto zprávu do světa redaktoři z britských The Times, kterým neznámý zdroj prozradil, že se fanoušci mohou těšit na experimentální a hudebně pestrý balíček, ve kterém nebudou chybět jazzové improvizace či rozsáhlé gregoriánské sbory.

"Blacklist" tímto také uvede hudbu, která je součástí tajného divadelního projektu "Lazarus", na kterém zpěvák pracuje a který by měl na prkna, co znamenají svět, dorazit v polovině listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY