Anti-Flag promění Prahu v punkovou metropoli

22.10.2015 09:15 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

V současné době, kdy se veřejnost plácá v ne zrovna šťastně uchopených společensko-politických problémech, úloha angažovaného punku stoupá na významu ještě více než jindy. A kdo jiný je povolanější k nalévání čistého vína více než americká legenda Anti-Flag, která už 30. října zahraje v pražském Lucerna Music Baru.

Skupina se zformovala v první polovině 90. let a brzy se stala symbolem hlasité kritiky Bushova režimu, válečných konfliktů a porušování lidských práv. Vášně v publiku Anti-Flag ale vždy rozněcovali nejen názorovou vyhraněností, ale stejně tak i nefalšovanou punkovou energií, která se neštítí přejít do mainstreamovějších poloh, obzvlášť bavíme-li se o zpěvných vokálech a melodických basových linkách. Letos pittsburská čtveřice vydala své desáté album "American Spring", a to si pochopitelně žádá turné.

Anti-Flag sice čile koncertují, v Praze se ale už nějaký ten pátek neobjevili a vychutnat si je přímo na dosah ruky v Lucerna Music Baru bude jedinečná příležitost. Fanoušci hc-punku by měli být tentokrát v pozoru i kvůli doprovodu, který si headlineři přivezou, australské partě Trophy Eyes, spolu s Američany Red City Radio nebo The Homeless Gospel Choir. Tohle bude velký!

Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodeji prostřednictvím www.goout.cz za 437 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY