Support Lesbiens zpívají na novém dvojalbu "K.I.D." i česky

22.10.2015 17:28 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už v pátek 23. října se s novým albem přihlásí i Support Lesbiens. Pojmenovali ho dvojsmyslně "K.I.D." Mimo dítěte se dá i rozložit na !King Is Dead".

"Název 'Král je mrtev' značí novou desku, nové pojetí skladeb, nový zvuk," vysvětluje titul alba bubeník Radek Tomášek. Autorsky se na něm podíleli všichni členové kapely, přičemž dva nosiče přináší celkem šestnáct skladeb.

První cédéčko obsahuje deset nových písní v angličtině. Hned čtyři z nich ale byly i přetextovány do češtiny a tvoří základ druhého CD. Na něm se nachází i remix Chrise Sadlera a skladba "Skořicová", kterou formace natočila společně s Ivou Pazderkovou na podporu Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM. Právě pozitivní ohlasy na tuto píseň skupinu inspirovaly k realizaci českých verzí nových skladeb.

"Podařilo se nám posunout o podstatný kus dál, jak co se týká písniček, tak zvukově. Za to vděčíme producentovi alba Arminovi Effenbergerovi. Z každého z nás se mu podařilo vysát to nejlepší," doplňuje zpěvák, skladatel a textař Czenda Urbánek.

Support Lesbiens natočili od svého založení v roce 1992 řadu hitů, mezi nejznámější patří např. skladby "Sweet Little Something", "Cliché" a "In Da Yard". Získali zlaté a platinové desky a jsou několikanásobnými držiteli ocenění České hudební akademie. V roce 2013 vydali v nové sestavě zatím poslední studiové album "Leave A Message", ke kterému odjeli úspěšné turné s finskými Waltari. Mezičas do zahájení práce na nové tvorbě si zpestřili akustickým vystoupením z cyklu hudební televize Óčko, ze kterého vzešlo CD a DVD "G2 Acoustic Stage".

Křest nového alba proběhne v pražském Paláci Akropolis 31. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY