HVOB svou hudbou rozvibrovali vyprodaný Palác Akropolis

20.10.2015 16:35 - Jaroslav Hrách | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Rakouské duo HVOB se v létě předvedlo na festivalu Colours of Ostrava a pro samý úspěch se k nám rozhodlo vrátit a odehrát ještě jeden koncert. Kapela tentokrát zavítala do pražského Paláce Akropolis, který úspěšně vyprodala. Po pátečním vystoupení se není vůbec čemu divit.

Live: HVOB

místo: Palác Akropolis, Praha
datum: 16. října 2015
support: Bulp
Fotogalerie

HVOB, Palác Akropolis, Praha, 16.10.2015
© Martin Chochola / musicserver.cz
HVOB znamená Her Voice Over Boys. Za tímto názvem se ukrývá duo producentů z Rakouska, Anna Müllet a Paul R. Wallner, kteří spolupracují od roku 2012. V létě jsme je mohli slyšet na Colours of Ostrava, ale bohužel se jejich vystoupení krylo s koncertem anglických indie rockerů Kasabian, kteří byli jedním z hlavních taháků letošního ročníku. Naštěstí k nám HVOB zavítali minulý pátek a úspěšně vyprodali celý Palác Akropolis.

Na předkapelu narváno ještě moc nebylo, navíc kvůli špatnému ozvučení bylo víc slyšet rozhovory lidí všude kolem než samotnou produkci. Důvodem bylo ale i to, že předskakující slovenský producent Bulp, vlastním jménem Sam Štefanec, ničím výrazným nezaujal, jeho elektronika zněla příliš tuctově a bez nápadu. Menší zpestření přišlo až ke konci setu, kdy jeho hudbu oživila hostující zpěvačka.

HVOB, Palác Akropolis, Praha, 16.10.2015
© Martin Chochola / musicserver.cz
HVOB bylo už jiné kafe. Žánrově se jejich elektronická hudba pohybuje kolem minimal techna a deep housu a ke všemu je okořeněna melancholickým zpěvem Anny Müller, která není pouze producentkou, ale také zpěvačkou. Publikum ožilo snad pokaždé, když se Anna chystala se svým křehkým hlasem zpívat.

Dvojici producentů naživo doprovázel bubeník, jehož bubny byly zpočátku ozvučeny opravdu hlasitě, což ale vůbec ničemu nevadilo. Kapela si dala záležet na čistotě zvuku a decentních přechodech mezi jednotlivými melodiemi. Zahrála většinu skladeb z poslední desky "Trialog", ale zazněly songy i z dva roky starého eponymního alba či vydané singly.

HVOB, Palác Akropolis, Praha, 16.10.2015
© Martin Chochola / musicserver.cz
Hudbu doprovázela minimalistická projekce, která se od drobných efektů jednotlivých písmen názvu kapely dostala až k abstraktním obrazcům a posílila tím atmosféru některých hraných skladeb.

Někoho mohli rozčilovat kuřáci, kteří si i přes zákaz kouření zapálili. V jiných klubech by už naběhla ochranka a kuřáky zpacifikovala, ale tady to nikdo neřešil. Já osobně s tím nemám žádný problém, ale zaslechl jsem pár lidí, jak si na to stěžovali.

HVOB v pátek předvedli vynikající show bez jediného hluchého místa. A pokud vám elektronika od této rakouské dvojice nestačila, můžete vyrazit 20. listopadu do brněnské Flédy, kde proběhne elektronický festival Echoes, na kterém HVOB vystoupí jako headlineři.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY