Sly Rabbits a Electric Lady ve středu rozpumpují Lucerna Music Bar

13.10.2015 13:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lucerna Music Bar přivítá ve středu 14. října 2015 dvě atraktivní formace, jejichž repertoár staví na pestré kombinaci funku, soulu, popu a rocku a zároveň v jejich v čele stojí charismatické zpěvačky - exotická Madalena Joao ze Sly Rabbits a Tereza "Electric Lady" Hrubanová, která je současně i kytaristkou. Big Funky Night doplní jako speciální host večera taneční skupina Livin Funk, s níž se návštěvníci koncertu mohou těšit na legendární americký taneční styl locking, charakteristický pro funk či hip hop.

Sly Rabbits je pražská devítičlenná skupina, působící na hudební scéně již od roku 2002, a ačkoli je pozornost soustředěna především na výraznou vokalistku Madalenu Joao, kapelu založil a jejím leaderem je Martin Dolejš, kytarista, zpěvák, hlavní skladatel a také autor anglických textů. Převážně funkové aranžmá skladeb a bohatost hudební produkce se opírá o další členy tohoto vícečlenného a nabitého ansámblu, jež zastávají dechovou sekci - Karolína Šteflová (pozoun), Josef "Pepson" Snětlivý (saxofon), Martin Pavliš (trubka), klávesy - Zdeněk "Zenni" Urbanovský, basu - Alexander Jurman, perkuse - Ondřej Dospěl a bicí - Aleš Pavlíček.

Kapela bývá přirovnávána k Monkey Business nejen žánrovou podobností a s exotickou zpěvačkou v jejím středu, ale Sly Rabbits zejména díky tříčlennému obsazení dechové části více odráží funkovou klasiku a soul, které jsou základními esencemi jejich repertoáru, i když jej rádi vylepšují dalšími prvky, a proto přesahy do jazzu, dance nebo rapu nejsou výjimkou. Diskografie čítá dvě CD, v roce 2007 vyšel debut "There’s No Life Without Ideals" a o tři roky později deska "The Way Of The Future". Obě alba byla nahrána a smíchána v SUN Studiu Michala Šenbauera (České srdce) a za účasti hostů, mezi nimiž se objevil kromě M. Šenbauera i Oto Klempíř (J.A.R.).

Tereza "Electric Lady" Hrubanová, talentovaná kytaristka, zpěvačka a skladatelka, která v dubnu tohoto roku vydala debutové album "Electrical", natočené v americkém Austinu a v Čechách, funkový večer zahájí. Po nedávné účasti při křtu desky "Klid!" kapely Abraxas jde o další akci v Lucerna Music Baru, tentokrát však v kompletní sestavě s Markem Cábou (basa), Romanem Sobotkou (bicí) a Melim Bahmannem (klávesy). Koncertů kapely od vydání desky přibývá a s nimi roste i semknutost celku a vyznění funk-rockových pecek ve spontánním pojetí frontmanky, která je zatím jedinou domácí ozdobou v celosvětové řadě firemních hráček společnosti Fender Musical Instruments Corporation.

Především věrní posluchači Sly Rabbits, kteří koncertují nepravidelně, by si neměli nechat ujít příležitost protančit poslední Big Funky Night tohoto roku také při skladbách Jamese Browna, Michaela Jacksona nebo Jima Hendrixe, které nevynechá ani jedna ze zúčastněných kapel.

Večer začíná ve 20:00, vstupenky jsou k dostání také v předprodeji za cenu 200 Kč (stání) v síti Ticketstream, Ticketpro, Eventim nebo v pokladně Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY