Druhá tráva se na dvou CD ohlíží za posledním čtvrtstoletím

12.10.2015 14:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Formace Druhá tráva vydala 9. října u Universal Music dvojalbum se svými nejúspěšnějšími písněmi za posledních pětadvacet let. Jako bonus jsou zde tituly Roberta Křesťana s Poutníky i se skupinou Charlie Blažka. Jednotícím prvkem tu jsou propracované melodie a texty nutící k zamyšlení.

Druhá tráva - To nejlepší z 25 let
© facebook interpreta
Při vyrovnanosti tvorby Druhé trávy nebylo lehké sestavit výběr. Křesťanovo období s Trapery tu připomíná nová nahrávka písně "Pojďme se napít", čas Poutníků zase "Panenka" - i ona v novém aranžmá a nově s Druhou trávou. Nechybí ani bluegrassová úprava hitu "Jumpin'Jack Flash", známého od Rolling Stones.

Album "Dylanovky" zde reprezentuje také několik nahrávek a opomenuta není ani skotská balada "Prostři mi plátnem", jejíž text Křesťan sice napsal pro Ivu Bittovou, zde jej ale interpretuje sám autor. Což ale neznamená, že by zde nebylo slyšet žádné hosty - s Robertem Křesťanem tu zpívá Pavel Bobek, Vlasta Redl, Charlie McCoy, Peter Rowan a Katka García. Vedle domovských virtuózních muzikantů významnou roli hráli instrumentalisté Davy Spillane, Tony Trischka i výše jmenovaný Charlie McCoy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY