Bugged Out! a Dreadzone ovládnou srpnové Roxy

29.07.2002 20:37 - Klára Vlková | foto: facebook interpreta

Justin Robertson
© facebook interpreta
Hned na začátku srpna chystá pražský klub Roxy dvě zajímavé akce - již tento pátek 2. srpna se odehraje další pokračování klubové noci Bugged Out! s Justinem Robertsonem v hlavní roli a v úterý 6. srpna proběhne živý koncert pozoruhodné anglické skupiny Dreadzone.

Britská klubová noc Bugged Out! bude v pátek 2. srpna v Roxy hostovat již potřetí a my opět uvidíme jejího slavného rezidenta - DJe Justina Robertsona, jehož pestré sety na pomezí acid houseu, techhouseu a twisted techna jsou v pražském klubu již pověstné. Hudební kariéra tohoto všestranného muzikanta se začala psát začátkem 90. let, kdy se popularizovala tzv. acid house culture. Ta mu poskytla šanci profilovat se jako DJ a promotér. Podstatnou kapitolou jeho života bylo působení v kapele Lionrock, která v roce 1997 výrazně přispěla k oživení hudebního dění nejen ve Velké Británii. Na značce Nuphonic Robertson nedávno vydal sólové album "Revtone", z něhož pochází i úspěšný singl "The Brightest Thing". Jako další zahraniční host se na Bugged Out! představí DJ James Holroyd, který v současné době doprovází Chemical Brothers na jejich evropském turné. Třetím vystupujícím na hlavním pódiu je domácí DJ Airto.

Dreadzone
© facebook interpreta
Skupina Dreadzone bývá svým významem pro taneční scénu přirovnávána ke známější formaci Leftfield - stejně jako ona fúzuje mnohé styly a současně se brání žánrové zařaditelnosti. Ostatně obě tyto kapely se postaraly o vytvoření nové škatulky pro hudební kritiky - v britských časopisech byste je našli v kolonce "leftfield". Syrový hudební základ Dreadzone tvoří dubové rytmy, jejichž zvuk dotvářejí samplery, sekvencery a ostatní mašinky - za ukázku může posloužit třeba aktuální album "Sound" z roku 2001. Základní sestavu Dreadzone tvoří trio Tim Bran, Greg Roberts a Leo Williams. Producent Tim Bran je multiinstrumentalista (basa, bicí, klávesy) a vůdčí postava kapely. Kdysi pracoval i s takovými popovými osobnostmi jako je například Kylie Minogue. Svůj - pro mnohé fanoušky nepřekonaný - debut "360 (degrees)" skupina vydala v roce 1993. Následovala alba "Performance", "Fight The Power", "Second Light" a v roce 1997 "Biological Radio". O čtyři roky později Dreadzone vydali nahrávku v rámci edice "John Peel Sessions" a pak přišlo již zmíněné "Sound". Skupina ho letos propaguje na všech známých letních festivalech v Evropě a o jejím vystoupení v Glastonbury se mluví jako o jednom z nejlepších koncertů této akce. Dreadzone se dnes již řadí mezi hudební legendy a my máme jedinečnou příležitost je slyšet a vidět v úterý 6. srpna v pražském Roxy. Hvězdě večera bude předskakovat domácí skupina Zuluville a hrát bude také DJ Liquid A. Brány Roxy se otevřou v 19 hodin, samotný koncert Dreadzone by měl začít v půl deváté. Lístky lze koupit v předprodejích Ticketpro a Ticketstream nebo v klubu Roxy za 350 korun. Na místě bude lístek stát 390 korun.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY