Tajuplné věci se dějí, nejenom to prohlašuje Subject Lost v "Insanity Is How Lost You Are"

03.10.2015 09:01 - Dan Hájek | foto: Subject Lost

Za svou desku "Expo Nova" Petr Adamec aka Subject Lost získal žánrového Anděla za rok 2014 v kategorii elektronická hudba. K ní letos již stihl přidat dvě épéčka. V únoru to byl doplněk "Expo Nova Reconstruction" s přepracovanými verzemi tří skladeb ze zmíněné nahrávky a v březnu přišla na řadu drum 'n' bass variace na "Shelter EP". Na závěr roku však ještě ohlašuje své třetí (regulérní) album "Nemesis", na kterém bude, zdá se, vstupovat do zcela nového zvukového teritoria.

Ohlášená novinka by dle dostupných informací měla vyjít v průběhu listopadu a obsahovat jedenáct kompozic. Její natáčení Petr Adamec začal na jaře, kdy vyrazil do terénu, kde zaznamenával rozličné zvuky a ruchy, jež posléze ve svém domácím studiu přetavoval do hudebních struktur. Výrobní proces prý probíhal dle nových pravidel (jinak než dříve) a prvotní ochutnávka "Insanity Is How Lost You Are" napovídá, že se nejspíše dočkáme hutných ambientních rovin s experimentálním přesahem. Těžko zatím odhadovat, kam ve svém finále "Nemesis" posune a jak moc bude do ústraní zahnáno Petrovo laborování s rytmy.

Samotné video k "Insanity Is How Lost You Are" je mysteriózní záležitost, kdy byly do známých pražských lokalit vtěsnány neidentifikovatelné předměty levitující v prostoru. Černobílý klip tak získal až fantaskní atmosféru, jež je transformována mezi jednotlivými obrazci a znázorněnými detaily. Zvuková klenba Subject Lost tak získala téměř artovou sounáležitost, zcela prosté a skvěle fungující - devět z deseti je na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY