Epica má pro novou desku nachystáno už pětadvacet nápadů

25.09.2015 11:05 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Už je tomu více než rok, co oblíbená holandská formace Epica uvedla na trh album "The Quantum Enigma". Nahrávka s pořadovým číslem šest bude mít ale asi už brzy svého nástupce. Jak prozradil v nedávném rozhovoru zpěvák a kytarista kapely Mark Jansen, v šuplíku má už pětadvacet nových námětů.

"Má se to asi takto: Sedneme si, každý zvlášť, a začneme psát. Už za nějakou chvíli máme pár dobrých songů. Pak se sejdeme společně s naším producentem a všechny písně si projdeme. On sám přidá pár svých nápadů, řekne nám, které kousky jsou opravdu silné, které ne a ty rovnou vyřazujeme. Takhle jsme nyní připravili pro novou desku už dvacet pět skladeb, stačí je jen dokončit. Dalším krokem v celém procesu je přidání vokálů. Pak se můžou nahrát demoverze a pak už je to jen o zkoušení, pilování, a když jsme připravení, můžeme nahrávat," uvedl hudebník v interview.

Je ale jasné, že všech pětadvacet písní se na nové CD Epiky nevejde a rozhodnout se, které své místo na desce najdou, nebude zrovna jednoduché. Mark Jensen k tomu řekl: "Bude to velice těžké, protože všechny skladby mají něco do sebe. Musíme vyřadit ty, které by se na nahrávce za běžných okolností objevily, ale když je jich tolik, je to náročné."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY